Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakilliyim. 3600 günle emekli olabilir miyim?

ozgemozge

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
yakın zamanda böbrek naklinden dolayı emekli olan var mı? merak ettiğim konu şu; 3340 ödenmiş pirimin var ve 10 yıldır ssk'lı olarak çalışıyorum.nakil olalı 3 yıl oldu. ben şimdi 3600 iş gününü doldurduktan sonra dilekçe versem emekli olma şansım nedir? böyle bir durum yaşayan arkadaşlar varsa eğer cevap verirlerse sevinirim.

sayın ozgemozge; yaşlılık emekliliği olabilmeniz için;vergi indirimi belgeniz olması gerekir.vergi indirimi belgenizdeki özür oranınız ve ssk ilk işe giriş tarihiniz önemli...eğer rapor oranınız tek hastalıktan % 60 ve üzeri ise 10 yıllık ssk ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz...rapor oranınız birkaç hastalıktan % 60 üzeri veya tek hastalıktan % 60 ın altında ise yaşlılık emekliliği olabilirsiniz...10 yıllık ssk malesef yaşlılık emekliliği için yeterli değil;%80 ve üzeri raporunuz olsa dahi;en az 15 yıllık ssk lı olmanız ve 3600 gün prim ödemeniz gerekir...daha en az 5 yılınız var...eğer tek bir hastalıktan % 60 ve üzeri raporunuz varsa,10 yıl ssk lı olmak ve 1800 gün prim...size en uygun bu;eğer emekli olduktan sonra çalışacaksanız,malulluk aylığınız kesilir.fakat yaşlılık emeklilğinde,emekli olduktan sonra SGDP ödeyerek,hem maaş alıp, hemde çalışabilirsiniz...

vergi indirim belgeniz var mı? varsa rapor oranınız nedir?ssk ilk işe giriş tarihiniz nedir? gibi bilgileri yazarsanız diğer arkadaşlarda bilgilerini paylaşabilirler.........

2008_oncesi.PNG

vergi indirim belgem var.rapor oranı %70 ve ilk işe giriş tarihim 22.06.2002 ilginiz için teşekkür ederim.

rica ederim;rapor oranınız % 70 tek hastalıktan (sadece böbrek naklinden) ise; 22,60,2002+10 yıl= 22.06.2012 tarihinde malulen emekli olabilirsiniz... geçmiş olsun.herşey gönlünüzce olsun...(yaşlılık emekliliği için 8 yılınız var,pek mantıklı değil...)

sgk nakil olanların malulen emeklilik başvurularını "durumunuz maluliyeti gerektirmiyor" diyerek reddediyor.

Ama aslında bu hem kanuna aykırı (çünkü 5510 sayılı yasanın 25. maddesi % 60 ve üzeri raporu olanların malulen emekli olabileceğini söylüyor), hem de yargı kararlarına: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Malulen emeklilik için başvurun, sgk başvurunuzu reddetsin, yukarıdaki yargı kararına istinaden red kararına karşı dava açın...

18 yılda emekli olması gereken bir kişinin 15 yıl 3600 günde emekli olunduğunu sadece maaşını biraz düşük aldığüını duydum.
böyle bir durum olabilirmi?
olamazsa bir işyerinden tazminatımı haketmem için kaç yıldır orada çalışıyor olmam ve kaç yıldır sigortalı olmam gereklidir

ssk cok hastalıga bakmıyor bırden fazla hastalıkda %60 ve uzerı malulıyet olur ıse 10 yıl sıgorta suresı 1800 gun ıle emeklılıgı saglıyor boyle olabılmesı ıcın kısının %60 ın altında ssklı olması gerekıyor bobrek naklınden malululen emeklılıgı kabul etmezse dırek mahkeme yolu ıle dava kazanılır dava da 5510 sayılı kanunun 25 cı maddesıne gore dava acarak haklarınızı alırsınız

fatıh duygun yanlıs 15 3600 gun ıle emeklı olmak malulıyetden dolayı devlet yaslılık aylıgı adı altında malullerı 25 yıl calısmıs gıbı sayıp oyle emeklı edıyor senın tazmınatını alman ıcın emeklı oldugunda cıkıs belgenı ıbraz edıp alabılırsın
emeklıgı hakettıgınde aksı taktırde aynı ısyerınde 15 yılını 3600 gununu doldurmadıgın surece tazmınatını alamazsın sadece ıhbar tazmınatını alırsın senın ssk an nasıl yatıyor tavandanmı tabandanmı bunlar cok onemlı tabandan yatıyorsa sunakı ssk emeklı maası 863 tl bugun emeklı olucagını var sayarsak alacagın ortalama maasın 863 tl cıvarında olur vergı ındırım belgen var ıse net bılgılerını sgk mundan ogrenebılırsın

sayın allakasi; malülen emeklilik ve erken emeklilik arasında ne gibi farklar var? malülen emekli maaşı ssk da ne kadar olur?erken emeklilik maaşı ne kadar olur?

En erken ne zaman emekli olunabiliyorsa olmak lazım. Bundan daha avantajlı hiç bir durum olamaz. Emekli maaşı da düşük olmaz. Bi parça düşük olsa bile, bilmem kaç sene erken emekli olup maaş almaya başlamanın sağladığı kazançla mukayese bile edilmez...

bobrek naklı emeklı nasıl olurum

ben 5 ay once nakıl oldum 15 11 1996 sıgorta gırıslıyım 70 vergı ındırımı raporum var 3640 ssk dan 1050 gun bag kurdan pırımım var 1974 dogumluyum anlasılan malulen emeklı olamıyorum nasıl emeklı olurum halen ozel sektorde calısıyorum lutfen bılgılendırırmısınız butun arkadaslara gecmıs olsun acıl sıfalar

Defterdarlıktan 2. derece sakatlık indirimi elde edeceksiniz. Emeklilğiniz şu tablodaki gibi olacak:

2008_oncesi.PNG

2002 ssk giriş 3524 gün ve 2. derece vergi indirimim var ne zaman emekli olurum?

arkadaşlar yazılarınızı okudum benim sorum şu: ben 2002 girişliyim ve 2009 yılında böbrek nakli oldum daha sonrasında %70 engelli raporu aldım ve onun akabinde vergi idirimi için başvurdum ondan da 2. derecede vergi indirimim var. çok şükür ki böbreğimde bir sorun yok emekli olmam için tahlillerimi de isteyecekler ve ona göre emekli edecekler diye tahmin ediyorum. sizce ben sgk'ya başvursam emekli olma şansım nedir? ve ne kadar maaş alırım?

Üst Alt