Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakilliyim. Araç alımında MTV ve ÖTV muafiyeti..?

Alabora83

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 5 yıllık diyaliz sürecinden sonra 6 ay önce böbrek nakli oldum.2008 yılında sıfır araç almıştım(normal prosedürde) halen kullanıyorum.2 sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

1-ÖTV muafiyetli araç alabilir miyim.
2-Halen kullandığım aracımın MTV sinden muaf olabilir miyim (yılda ocak ve temmuz olarak 2 taksitte ödediğimiz vergiden bahsediyorum)

Şimdiden teşekkürler.:)

raporunuzun %90 ve üzerinde olmasi yada ortapedik engelli olmaniz lazim ötv ve mtv indiriminden yararlanmaniz için

Nakil sonrası %90 ve üzeri rapor alamayacağınız için, araç ile iligli olarak ÖTV-MTV istisnasından yararlanamazsınız.

Eğer elinizde daha önce alınmış %90 ve üzeri orana sahip bir rapor varsa, o raporla bu haklardan yararlanabilirsiniz. Bu durumda varolan aracınızı sakat statüsünde tescil ettirmeniz gerek ki MTV istisnasından yararlanabilesiniz. Aynı şekilde, sıfır bir araç alacaksanız, onu da sakat statüsünde tescil ettirmeniz gerek (eğer sıfır aracı vergi avantajı ile satın alırsanız, eski aracınız için MTV istisnasından yararlanmanız mümkün değil).

Elimde Gelir Vergisi İndiriminden yararlanmak için, %90 oranlı rapor var, sanırım onunla başvurmam gerekiyor.Cevabınız için teşekkürler.

Üst Alt