Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakilliyim. Evde bakım maaşı alabilir miyiz?

esesli__26

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
merhabalar benim % 70 özürlü raporum var böbrek nakilliyim 2022 maaş alıyor babam 880 tl emekli maaş alıyor acaba evde bakım parası alabiliyormuyuz..???

Burada önemli olan 3 kriter var,
1. % 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli rapor.
2. hanede kişi başına düşen gelirin 510,45 TL'yi geçmiyor olması
3. bakıma muhtaçlık kriterleri.

ilk ikisi tamamsa, 3.nün kararını ancak heyet verebiliyor. böbrek nakilli olupta alanda var alamayanda, tamamen şansınıza kalıyor ve heyetin insiyatifine.
diğer şartlarınız uyuyorsa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne başvurunuzu yapın ve bekleyin...
http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

merhaba ben 2022 maaaşımıda sayılıyormu evde bakım ücret kriterinde oda sayılacakmı ??

her iki yanımda yanma var.mesanemdede sancı var.böbreklerde sorun olup olmadığı nasıl anlaşılır

mb21;
Doktor'a gidip gerekli tahlilleri yaptırıp muayene olarak..

ev de bakım parası

merhaba dün ben evde bakım parası için müracat etmeye gittim ve yaptıramadım raporumda ağır özürlü yazmadığı için raporumun yüzde si %70 ama agır ibaresi yok bana dediler ki devlet hastanesine sevk edelim tekrar kurula gir dediler şuan rapor oranı %70 böbrek nakli olduğum için bu raporu 2010 almıştım.2011 sonunda'da gözlerimden katarak amelıyatı oldum tekrar heyete girersem gözlerimden de puan alırmıyım rapor oranı yükselirmi bide bu durumda AĞIR özürlü yazılırmı ....

evet, raporunda ağır özürlü ibaresi olmadan evde bakım aylığı alamazsın.
aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü zaten seni hastaneye sevk etmiş. il müdürlüğü sevki ve evde bakım aylığı için hastaneye gittiğin için raporun agır özürlü olup olmadığın yönünden değerlendirilecektir. buna sağlık kurulu karar verir. biz bilemeyiz.

fakat evde bakım aylığı için agır özürlü bulunman yetmez bakıma muhtaç oldugun yönünde heyetin kanaat bildirmesi de lazım.
o yuzden şu genelge hükümlerini dikkatle oku:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

En az bir bentte tam bağımlı olan veya en az iki bentte kısmen bağımlı olan özürlü, günlük hayatın alışılmış tekrar eden gereklerini yerine getiremiyor olarak kabul edilecektir. bu durumda bakıma muhtaç kabul edileceksin. aksi durumda bakıma muhtaç kabul edilmeyip evde bakım aylığı başvurun reddedilir.

buradaki heyetten kastım hastanedeki değil. siz başvurunuzu yaptıktan sonra il müdürlüğü tarafından gönderilip evinizde evde bakım aylığı için incelemenizi yapacak bakım hizmetleri değerlendirme heyetidir ve evde bakım aylıkları bu heyetin kanaatine göre bağlanır.

evde bakım parası alabilirmiyim

merhaba acaba BÖBREK nakilliler evde bakım parası alabiliyormu kimileri böbrek nakillilere evde bakım parası alamaz diyor belirtilen kriterde kendi işini yapamayan temizliğini yapamayan wc ihtiyacını yapamayanlar alır yazıyor allah şükür kendi ihtiyaçlarımı yapıyorum wc ihtiyacım olsun temizlik konusunda olsun yapıyorum bu durumda bakım parası alabilirmiyim.elimde askerlik çürük raporuda var duruma yararmı bakım parası almam için

Askerlik çürük raporu evde bakım aylıklarında da sivil hayatta da işe yaramaz esesli. buradan bakıma muhtaçlık kriterlerine uyup uymadığın konusunda hiçbir şey diyemeyiz. bakıma muhtaçlık kriterleri ile ilgili verdiğim linki dikkatli incele ve denilenleri yap. heyet başvurun kabul edilirse yani agır özürlü ibareli rapor alırsan o verdiğim linkteki gibi seni inceleyecek ve bakıma muhtaç olup olmadığın ynünde karar verecek.
O yuzden yazdıklarımı ve verdiğim linki dikkatle incele.
A,B,C,D bentlerini iyi oku ve neyi yapıp yapamadığını aşağıdaki notda yazdığı gibi yap.

En az bir bentte tam bağımlı olan veya en az iki bentte kısmen bağımlı olan özürlü, günlük hayatın alışılmış tekrar eden gereklerini yerine getiremiyor olarak kabul edilecektir. yani bakıma muhtaç sayılacaktır.
eğer sonuç bu şekilde çıkmazsa bakıma muhtaç sayılmazsın.

Üst Alt