Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakilliyim. Malülen mi yoksa erken emekli mi olmalıyım?

Gurcan12345

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

İkilemde kaldığım bir durum var. Sigorta başlangıcım 01.02.2001 ve aynı yılın temmuz ayında kronik böbrek yetmezliği tanısıyla diyalize başladım. 2004 yılında da nakil oldum. 3100 sigortalılık günüm var. Bu koşullarla anladığım kadarı ile Malulen emekliliğe hak kazanıyorum. Şayet hala çalışıyorum ve % 80 ile sakatlık indirimden de faydalanıyorum. ve o durumdan da 2016 şubat ayında 3600 günü tamamladığımda erken yaşlanmadan dolayı da emekliliğe hak kazanıyorum. Bu konuda arada kaldım. Acaba başvurup malulen emekli olsam mı? Yada 2 sene daha bekleyip erken yaşlanmadan dolayımı emekli olsam. Hangisi daha iyi olur. Yada ikisinin arasında ne gibi farklar olur. Hangi koşullarda maaşım daha iyi olur. Bilgilendirirseniz Çok sevinirim. Teşekkürler.

2 yıl erkenden emekli maaşını almaya başlamak bir avantaj tabii. Bence, eğer emekli olmak istiyorsanız, çalışmaktan yorulmuşsanız, emekli olun. Aksi halde çalışmaya devam edin. Kişisel bir karar yani...

Tekrardan Merhaba;
Haklısınız aslında, 2 sene maaş almak daha karlı. Pekli bu durumdan malulen emekli olanlar ne kadar maaş alır, bilginiz varmıdır? Sigorta pirimlerim hep yüksekten ödendi bir etkisi olurmu acaba. Bu konuda da bilgilendiriseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Sigorta primlerinin miktarı maaş konusunda çok belirleyicidir. Bir de primlerin tümü ssk'dansa daha yüksek olur; bağkur primi varsa arada, maaş düşer.

Üst Alt