Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli ile emeklilik şartlarım nelerdir?

nmy1013

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar :

şimdi ben forumdaki yazıları okudum anlamaya çalıştım,oturanboğa,prenses in yazılarını da okudum yani ben vergi indirimi ve % 70 raporu alsamda emeklilik hakkım yok, nihayetinde dava açmam gerekiyor peki ben bunnları yaparsam kesinlikle emekli olurmuyum ben yazışmalardan emekli olan daha göremedim kimse bu konu ile ilgili bir yazı paylaşmamış .eğer dava açılacaksa hangi tür avukatlar ilgilenir ? Bir kurum veya şirkette çalışmak gerekiyor mu? Ya da isteğe bağlı ssk sağlık dahil ödenirse vergi indiriminden yararlanılabilirmi ?şu an çalışmıyorum bu sebepten dolayı sordum.

1989 ssk girişi
4860 prim günüm.
22 yıl ssk hizmeti

bende sorayım emekli olabilirmiyim. Ha bu arada ben hiç diyalize girmedim

yardımlarınızı rica eder saygılar sunarım.

Artık nakil sonrası % 70 oran veriliyor. Yeni sakatlık oranı cetveli'nde bu çok net.

Yapmanız gereken bir iş yerinde 10 gün kadar ssk lı olmak ve vergi ind. hakkı için Maliye'ye müracaat etmek olacak.Maliye sizi yetkili hastaneye sevk eder ve % 70 oranında rapor ile 2.derece vergi ind. hakkı kazanırsınız.
Bu hak ile beraber hemen emekli olmak için ssk ya müracaat yaparsınız..
İsteğe bağlı ödemede vergi ind. hakkına müracaat edemezsiniz.Vergi ind. müracaatı için müracaat esnasında çalışıyor olmak şart.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim,bir iş yerinde ssk lı olmak ok,fakat bu süreç başladığı zaman ve sonuçlanana kadar o iş yerinde çalışıyor olmam gerekiyor mu,
ayrıca bu sizin bahsettiğiniz şekilde emekli olan arkadaşlarımız var mı ? merak ettim sadece yanlış anlamayın , ssk müracatında kesin sonuç alınıyor diyorsunuz dava falan açmaya gerek yok yani olumsuz bir şey olmayacak galiba; teşekkür ederim saygılar.

Maliye'ye müracaat halin de çalışıyor olmak şart...Müracaatınız'dan sonra ssk yı sonlandırabilirsiniz ama maliye yazışmaları ayrıldığınız iş yeri ile yapar..

Valla Nedim bey, ben de % 70 raporuna karşılık malulen emekliliği kazananı görmedim (daha doğrusu, kazanan vardır da buraya yazan yok!). Ama yargı kararı çok net. % 60 ve üzeri raporun varsa, malulen emekli etmek zorundalar: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Ben olsam bi saniye bile beklemez dava açarım. Makul bir ücret karşılığı avukat da tutabilirsiniz...

Bülent bey :

BEN kendi şahsım adına bu konu ile ilgili sizlerden iyi olmasın görüştüğüm kişiler kesinlikle emekli olursun dediler ama sizin yazdıklarınızı ve de yapmış olduğunuz açıklamalr dan da yola çıkılarak en azından konuya hakim ve de bilgi sahibi olduk ama şuna inanın ben emekli olursam hemen sizlere bilgi vereceğim ,olamasam da yine bilgi vereceğim saygılarımla.(ben 2012 ,de 1. yada 2. ayda başvurumu yapacağım.)

Güzel haberlerinizi bekliyoruz o zaman... :)

Bülent bey ve İlker bey merhaba:

mart ayında müracatımı sizinde verdiğiniz bilgiler ışığında yaptım, süreç vergi dairesi sevki hastane.ye,hastane den alınan rapor p ve hastanenin rapor aslını vergi dairesi ne sevki ,evrağın ankara,ya gitmesi ve ankara dönüşü p rapor onayı ,onaydan sonra vergi dairesinden alınan yazı ile ssk,ya başvuru ,en son geçen hafta cuma günü ssk,ya gittim ve temmuz ayı sonuda birikmiş maaş alınacak ve maaşınızı bağlayacağız dediler,,,:))

Size söz verdiğim gibi eğer emekli olursam size bilgi vereceğim demiştim,,:) hazır yazarken sizin bülent bey yazınızı okudum ama tekrar sormak isterim müsadenizle,,ben nakilden önce kurumsal olan eski şirketimden ayrılmıştım,şimdi ise saolsunlar beni engelli kadrosonda çalıştırabileceklerini söylediler,eğer ben böyle bir durumda işe başlarsam EMEKLİ MAAŞIM,, kesilir mi bu konu hakkında yardımlarınızı rica eder saygılar sunarım.

selam:

4900 gün

23 yıl ssk

2.derece vergi indirimi ile

maaş net henüz almadığım için (temmuz ayı sonunda) alacağım için şimdilik cevap veremiyorum ama netleşince paylaşırım,,

Hayırlı olsun :)

Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimine istinaden eerken Yaşlılık aylığından yararlandığınız için, emekli maaşınızı alırken aynı zamanda sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışabilirsiniz de. Hiç bir sorun olmaz.

Çok teşekkür ederim bilgileriniz ve yardımlarınız için ,maaş 905 tl ,saygılarımla.

Üst Alt