Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli olanlarda malülen emeklilik için şart aranıyor mu?

YasinGökce

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
ORGAN NAKLİ OLANLAR İÇİN BİR ŞART ARANMAYACAK
- Çalışma gücünün veya iş kazası ya da meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az yüzde 60′ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği sağlık kurulunca raporlanacak.
- Tüm organ nakilli (kemik iliği nakli hariç) hastalara koşulsuz malûliyet verildi.
- Böbrek nakli sonrası uygulanan kontrol muayeneleri kaldırıldı. Diyalize girmeyen kronik böbrek yetmezliği olan hastalara malûliyet hakkı getirildi.

yeni yasada böyle yazıyor ben böbrek nakli oldum 10 yıl sigortalığım yok ama 1800 gün primim var malül emekli olabilirmiyim. yardımcı olurmusunuz lütfen...

yasin bey öncelikle cok gecmiş olsun bende böbrek nakilliyim 1800 gun prim dolsa da 10 yıl sartı malesef var bende cok arastırdım prim doldu ise yılı beklemek zorundayız şöle bır durumda yalnizca bakıma muhtaç olur isenz malullük uygulanır.

18oo gün prim 10 yıl süre ile malülen emekli olunabilir. Bakıma muhtaçlık şartı gibi birşey yok.

seeyoulater bey cok teşekkür ederim sizede geçmiş olsun. bizim rapor %70 hiç bi gelirimiz olmasa 2022 kanunda bakıma muhtac aylıgı bağlanmıyomu babam 1 hafta önce sormuş gerek yok demişler fırsatım olupda gidemedim bi siz şimdi emekli oldunuzmu ??

kelebek hanım benim 1800 gün primim var böbrek nakli oldum erken emeklilik olabilirmiyim
raporum yüzde70 oldugu için

Erken emekli değil, 10 yıl ve 1800 günle malulen emekli olabilirsiniz sigorta başlangıcından sonra nakil olmuşsanız. Erken emeklilik için daha fazla yıl ve prim isteniyor.

Üst Alt