Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli olanların "kayıtsız şartsız malulen emekli olabilmeleri" ne demek?

burhanozen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Böbrek nakli olanların "kayıtsız şartsız malulen emekli olabilmeleri" ne demek?

bülent bey merhaba , günlerdir yaptığım araştırmada bir konu hakkında net bilgi elde edemedim sizin yardımcı olabileceğinizi umut ediyorum.1ay önce böbrek nakli oldum. yeni malülen emeklilik düzenlemesinde "ilik nakli hariç organ nakli olanlara kayıtsız şartsız malulen emeklilik hakkı veriliyor" şeklinde bir çok başlık gördüm . buradaki" kayıtsız ve şartsız" ibaresi ne anlam ifade ediyor . yani 1800 gün prim ödeme şartı veya sigortalılık süresi aranmıyacak anlamına mı geliyor ? yanıtınızı sabırsızlıkla bekleyeceğim .teşekkürler

Bahsettiğiniz ibare sigorta yönünden hiçbir anlam ifade etmiyor. Sadece tıbbi açıdan iyileşmiş olsanız bile emekliliğinizin iptal edilmeyeceği anlamına geliyor.

arkadaşlar iyi akşamlar benimde en çok merak ettiğim konuda bu şimdi burhanözen arkadaşın bahsettiği yazı SGK nın kendi sitesindede mevcut inşallahta böyle de olur

sevgiler

Dediğiniz gibi sadece iyileşmiş bile olsanız emekliliğinizin iptal edilmeyeceği anlamı taşıyor olması hukuk mantığı açısından biraz çelişkili olurdu.zaten yasada kontrol muayenelerinin kaldırıldığı yazıyor. kontrol muayenelerinde hastanın iyileşip iyileşmediğine bakılıyordu. bu durumda kayıtsız ve de şartsız ibaresinin başka bir amaca yönelik olması gerekir.kayıtsız ve şartsız anlam olarak bakıldığında şarta bağlı olmayan, koşulsuz şeklinde anlaşılır. herneyse yoruma açık bir ibare. bilen biri cevaplarsa sevinirim. teşekkürler

Arkadaşlar ben bu konuyu sgk ya sordum verilen cvp emeklilik şart ve süresinde hiçbir degişiklik yok hastalanmadan önce sigorta başlangıcı varsa 1800 gün 10 yıl sigortalılık süresi hastalandıktan sonra sigorta başlamışsa yine 3600 gün 15 yıl sigortalılık süresi yani herşey aynı sadece emekli olmuşların maaşı kesilmiycek o kadar bende malülen emeklilige başvurdum bakalım cvp bekliyorum.

sevgili veda o zaman bu mddeleri niye koydular?

a) Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen hastalıkların meydana geldiği,
b) Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği,
c) Çalışma gücünün en az `’ını kaybetmiş haliyle ilk defa çalışmaya başlayan, ancak daha sonra ortaya çıkan farklı bir hastalık nedeniyle bu Yönetmelik hükümlerine göre çalışma gücünün en az `’ını kaybettiği

saygılarımla

Doktorum inşallah bu işe yarar bende işlemlerimi tamamladım hastanede heyete girdim %96 rapor verdiler bakalım sonuç ne olucak

veda merhaba iyi akşamlar banada sadece nefrolojiye gönderdiler doktor 70+42 buda %82 yapar ve bunun yeticeğini başka branş doktoruna görünmemin gereksiz olduğunu söyledi sen hangi branşlardan

aldın bu oranı bi yazarmısın yoksa bizim için bir sıkıntı olmasın gerçi tek hastalıktan %60 yetiyor ama malulen emeklilik için en az 5 doktor değerlendirmesi gerekiyor diye biliyorum sevgiler

Doktorum beni önce dahiliyeye yolladılar sonra nertrolojiye neftroloji %90 verdi KBB 36 göz 36 malüm alport ama yinede şüphelerim var biliyosun alport kalıtsal bi hastalık doguştan ama ben 18 yaşında sigortalı oldum ve ozaman gayet saglıklıydım ve diyalize filan girmiyordum 21 yaşında hastalık kendisini gösterdi ve diyalize başladım bakalım nasıl olucak göründügüm doktorlar dahiliye kbb göz psiyatri nöroloji

Böbrek nakilliler koşulsuz emeklilik yok !!!!!

Böbrek nakilli olarak yapmış olduğum malulen emeklil.kte % 60 oranım olduğu tespit edilmesine emekli olamadım ona rağmen 10 yıl +1800 gün istiyorlar.koşulsuz şartsız malulen emklilik bize hayalll:mad:

Prim ödemeden nasıl emekli olmayı düşüne bilirsiniz ki koşulsuz emekli olmak istiyor isen ilk önce 10 yıl ssklı olacaksın sonra 1800 gün prim ödeyeceksin şartları tamamladıktan sonra SGK ya malulen emekli olmak için müracaat edeceksin. 100% emekli olacaksınız velev ki kurum sizi emekli etmedi o zaman açacaksın davayı

burhanozen;

Yni şimdi ben sigorta girişim 2005 , böbrek yetmezliği teşhisi 2009 , sigrota gübünüm 1980 buna göre ben emekli olabilirmiyim şu an , %80 raporum var ?

Lone,
2005+ 10= 2015'ten sonra olabilirsiniz. 1800 gün ile...
Askerlik yapmışsanız, ve sigorta başlangıcından önce yapmışsanız, askerlik borçlanmasıyla bu süreyi borçlandığınız gün kadar geriye aldırabilirsiniz...

ancak:
sigorta başlangıcından sonra olan diyaliz ve nakil için 10 yıl 1800 gün yeterli oluyor,
eğer sizin diyaliz seviyesinde değil ise,
böbrek yetmezliğinde şu seviyelerde olması gerekiyor:

A. En az 3 ay boyunca serum kreatinin düzeyinin sürekli 4 mg/dl (en az 3 kez 3 farklı zamanda) veya üzerinde olması veya kreatinin klirensinin 30 ml/dk veya altında bir değere düşmesi ile beraber aşağıdakilerden en az ikisi;
1. Patolojik kırıklar
2. Kalıcı motor ve duyusal nöropati (EMG ile tespit edilen)
3. Kalıcı aşırı sıvı yüklenmesi sendromu beraberinde:
a. Diastolik kan basıncının 110 mmHg veya üzerinde olduğu diastolik hipertansiyon olması ( ambulatuar kan basıncı monitörizasyonu ile tespit edilen)
veya
b. Tedaviye rağmen devam eden inatçı vasküler konjesyon bulguları (telegrafi, ekokardiografi ve klinik bulgular ile desteklenen)
4. Takip eden 6 aylık süreçte en az 30 günlük ara ile değerlendirme sonrası hesaplanan ve vücut kitle indeksinin 18.0’in altında olması ile tanımlanan kilo kaybının olduğu inatçı anoreksi.

bu şartlara uyup uymadığınızın tespiti sgk yapabilir.
şuan çalışıyorsanız yıl şartını söylediğim şekilde hallederseniz,
yada 2015'in dolmasını bekledikten sonra çalışıyor olursanız maluliyet tespiti,
çalışmıyor olursanız malulen emeklilik başvurusu yaparsınız...

yine, diyaliz-nakil seviyesinde olmayıp,
yukarıdaki şartlara uymadığınız gerekçesiyle reddedilirseniz, dava yoluyla hakkınızı arayabilirsiniz % 60 üzeri raporunuz olduğu için:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

KKELEBEKK;

Yazınızı okudum teşekkür ediyorum

Öncelikle şunu belirteyim böbrek nakli oldum gözümdede görme kaybı olduğu için %80 raporum var .

Kafama takılan şu ben şimdi malulen emekli olsam dahamı mantıklı , bu şekilde olunca nelerden yararlanamıyorum .

Birde 18 yıl 3600 günden emekli olma durumu var bunla , 10 yıl 1800 gün arasında ne fark var onu merak ediyorum .

ssk'dan emekli olacaksanız 15 yıl 3600 o halde, ama bunun için ayrıca vergi indirimi almanız gerekiyor.
Farkı şu, malulen emekli olursanız çalışamazsınız tekrar, erken emekli olursanız SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz...

2008_oncesi.PNG

KKELEBEKK;

Teşekkür ederim vergi indirimim onaylandı ,yaşım daha genç 15 yılı beklemem mantıklı olacak . 2020 gibi emekli oluyorum galiba :)

doğum yılınız 1987 ve öncesi ise, ve -staj değil- tam primden yatırılmış ise sigorta başlangıcınız 2005 + 15= 2020 olursunuz... :)

KKELEBEKK;
Durum aynen böyle :) Tekrar teşekkür ederim .

3600 günü tamamlayıp malulen emekli olabilirsiniz 5 yıl sonrada malulen emekliliği iptal ettirip erken emekli olabilirsiniz.

arkadaşın böbrek nakillinden dolayı % 70 raporu var saglık kurulu raporu şöyle ranal taransplantasyon % 70 yazıyor sakatlık oranı cetvelindede bu hastalıga bu oran yazıyor arkadaş nisan ayında maluliyetten emeklige başvurdu ve ret cevabı geldi bu hastalıktan emekli olan varmı yeni yönetmelige göre emekliligi mümkünmü daha önceki yönetmelikte maluliyet cetvelinde böbrek nakli olanlar için operosyan sonrası bozulma olması lazım yazıyordu şimdi bu durum degiştimi

teklar maluliyetten emeklilik için başvuru yapılabilirmi prasötür nedir teklar muracaat için nasıl işlemler yapılmalıdır

Üst Alt