Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli olduktan sonra da erken emekli olabilecek miyim?

UTKU

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Doğru yere yazıp yazmadığımı bilmiyorum. Umarım yardımcı olursunuz.

Durumumu şöyle anlatayım: Kronik böbrek yetmezliği hastasıyım. Vergi indirimi için başvurdum, Ankara'dan onay özür oranı %90 ve sürekli olarak ocak/2009 da geldi. Şubat itibari ile indirimden faydalanacağım.
1996 yılından beri ssk'lıyım, 3636 günüm var. 15 yılda emekli olabileceğimi biliyorum ama şöyle bir durum oldu: doktorlar acil olarak nakil olmam gerektiğini söylediler. Bu durumda yine de malulen emekli olabilecek miyim?
Cevaplarsanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

böbrek nakli

slm arkadaşim öncelikle geçmiş olsun bende senin yollardan geçtim şuan 5 yıldır nakilliiyim bir an önce nakil ol dializ hayatı cok zor sana siteden cvp verir bilgili moderatör arkadaşlar cünkü bende bu site sayesinde emekli oldum sayılır ssk dan cvp bekliyorum evrakları verdim kısmetse 1 ay sonra emekliyim.

Malulen emeklilikten değil,erken emeklilikten faydalanacaksınız.Vergi indirimli raporunuz olduğu için ilerde hiçbir sorun yaşamazsınız.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Emeklilik için başvurduğumda benden yeniden rapor istenecek mi?

Zaten nakilden sonra dahi size %40 üzerinde rapor verilecektir. Siz malulen değil, işgüücü kaybından dolayı erken emekli olacağınız için, vergi indirim hakkı da elde etmiş biri olarak, hiç bir sorun yaşamadan emekli olabileceksiniz.

merhabalar bende %80 iş göremez raporum vardı ama böbrek nakli olduktan sonra iptal etttiler .ssk lılarda böyle durum söz konusu değil

Üst Alt