Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli olduktan sonra emekliliğim iptal edildi. Şimdi ne yapmalıyım?

rize1971

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm 2009 6.ayında böbrek yetmezliginden %60la bağkurdan emekli oldum 2010 7 ayında böbrek nakli oldum sonkontrol muaynesinde 11-12-2010 da emekliliğimi iptal ettiler budurumda ne yapmalıyım .
Sğortalı olarak 19 yıl hizmetim 4380 günüm var aldığım duyuma gore erken emeklilik hakkım varmış bunun icin neriye ve nasıl bir başlangıç yapmalıyım
not.1250 günum ssk dan 3130 günüm bağkurdan . Sağlık olarak eşimin ssk sından faydalanıyorum

bir çok kişinin sırf maaşları kesilmesin diye diyalize devam ettiklerini duydum çalışırım diyorsan çalısırsın yok diyorsan baglı oldugun skg ya başvur sevkini al hastane raporuna göre durumun belli olur

Güzel haberlerim var :)

Yeni yayınlanan sakatlık oranı cetveli'nde böbrek transplantasyonu için %70 oranında rapor veriliyor. Bu da sizin hemen 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca "%60 ve üzeri rapora karşılık 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün prim ile" erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilmeniz anlamına geliyor.

Tek yapmanız gereken sigorta müdürlüğüne gidip -5510/25-26-27. maddeye göre malulen DEĞİL- 28. maddeye göre erken Yaşlılık emekliliğine başvurmaktır. Sizi hastaneye sevk edecekler. %60 ve üstü işgücü kaybınızın ılduğu tespit edilecek hemen ve erken yaşlılık emekliliğinden yararlanmaya başlayacaksınız.

Malulen emeklilik ile erken Yaşlılık emekliliği arasında maaş açısından bir fark olmayacak diye düşünüyorum. Siz yeniden emekli olduğunuzda iki maaşınız arasındaki farkı buraya yazarsanız sevinirim. Lütfen unutmayın bunu...

Üst Alt