Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli oldum. 3190 gün primim var. Emeklilik şartalarım neler?

atalar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ilk sigorta başlangıcım 2000 tarihinde görünüyor ama staj olduğu için. Primlerin göründüğü tarih 10.11.2007 ve o tarihten itibaren aralıksız çalışıyorum.
2015 yılında kronik sebeplerden dolayı böbreklerim iflas etti ve 2015 yılı 11. Ayında nakil oldum.
3190 gün primim var.
Bulunduğum ildeki araştırma hastanesinden %83 rapor verdiler.

erken emeklilik veya malülen emeklilik hangisinden faydalanabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar arkadaşım öncelikle malülen emekli olmak için 10 yıllık sigortalılık şartı gereklidir,siz bu süreyi 10.11.2017 tarihinde doldurmuş olacaksınız o zaman başvuru yapabilirsiniz gününüz yeterli
malülen emeklilik için yaş şartı yoktur,

eğer ben emekli olduktan sonra çalışmak isterim derseniz de yaşlılık aylığı statüsünde başvuru yapmanız gerekir fakat sizin siğortalı olarak 10.11.2007 tarihinde başladığınızı göz önüne alırsak aşağıdaki tabloya göre maliyeden onaylanacak olan rapor oranında bir değişiklik olmaz %83 gelirse 15 yıl sigortalılık 3600 gün eğer oran %80 nin altına inecek olursa 18 yıl sigortalılık 4000 günden emekli olursunuz.

Üst Alt