Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli oldum. %40 raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

hasanay

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
benımde bır sorum olcak oturan boga bey sıze benım de bobrek naklınden %40 raporum var suan ama %70 yukseldını soyluyorlar benım emeklılık sartlarım nedır

İlk sigortalı olunduğunda diyalize giriyor ya da nakil olmuş idiyseniz, şimdi malulen emekli olmanız mümkün değil.

hayır

hayır sıgorta gırısım 2005 ben ıse 2008 de 2 ay dıyalıoze gırdım hemen nakıl oldum buna gore nasıl emeklı olurum kac yıl kac gun prım gereklı suan %40 rapor var ama sımdı %70 e yukseldı rapor tarıhım bıttıgınde yenıler ken %70 alıcam buyuk ıhtımal saygılarımla cevap yazaresanız sevınırım

Artık nakil olanlar %70 oranında rapor alıyor.10 yıl 1800 gün prim şartını yerine getirip malulen emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsin.
2005+10 :2015 yılında kuruma müracaat edebilirsiniz..

soru

ya bana cevap veren olmadı 2005 sigorta gırısım var 2008 bobrek naklı oldum 1500 ssk 710 bagkurum var toplam 2200 gun ben nezman emeklı olabılırım acba bılen varsa bıı bılgı verebılırmı arkadaslar

vergı ındırmı emeklı olurkesnmı alıcaz

vergı ındırımını malulen emeklı olurkenmı laıcaz yoksa calısker alamız zorunlumu

ya benım mesajları kımswe gormuyomu sıte sakınlerı bı cevap versenız memnun olucam

hasan çalışırken alıyorsun.. Fakat bunun için bulundugun il defterdarlıgına gidiyorsun engeliler bölümüne ..
Bu şekide degilde..

Bir insan engeli ve çalışıyorsa engeli oranını devlete kanıtlamak için defterdarlıga gider defterdarlık bu vatandaş'da engelilik orananı nedir diye bir hastaneye gönderir.
Vatandaş hastanede 5 ila 10 doktara muaine olur ve bir yüzde belirler.. P gibi fakat vatandaş bunu Engeli oranını göremez ,gösterilmez neyse.
Bu oran ankaraya gider %40 ve üstü alır ise vatandaş işyerine ve baglı oldugu il deftardarlıgına sonuç gider. Bundan sonra vergi indririmi başlar bu işlem 6 ay sürer bizim zamanımızda öyle idi. Gelelim emekli olmaya zamanın engel konumuna göre doldu evraklar verilir ssk ya ssk il defterdarlıgını sorgular vergi indirimi ve engeli oranı ile ilgili .. durun bu gerisini araştır..
Kimseye gönül bırakma sordugun sorunun cevabı uzun ,zamanları yoktur.
Bir engelin var sa hemen yaptır bu işlemleri..
Tavsiye ederim şidetle
kolay gelsin sana

sıze cok tskr ederım sıze pekı ben emeklılıge basvurdugumda alsam vergı ındırımını ozaman yollasalr olurmu sımdıden yaptırmassan yarın emeklı olurken karsıma cıkarmı bu sorun

arkadaşımın engelide benim ile aynı idi ben erken yaptırdım bu işlemi o senindedigin gibi sona bıraktı..
ben emekli oldum aslında onun daha erkendi fakat olamadı.. oranlar düşürüldü
Vakit kaybetme pazartesi salı başla.. İlk önce defterdarlıga gidilecek bir dilek çe doldurmak için sana verecekler işyerininde imzası ve kaşesi olacak ... Bu evrak ile tekrar baş vuracaksın defterdarlıga.. bugün cuma imla hatalarım için kusura bakma yın..

ozman ben yaptırayım en kısa zamanda 2015 doluyo beım ozman basvurucam emeklılıge %70 suan raporum vergı ındımınıde yaptırayım en azından 1 yıl ındırımlı goruneyım olur dımı

10 yıllık sügortalılık süresi ve 1800 gün primle emekli olmanın adı MALULEN EMEKLİLİKtir. Ve bunun vergi indirimi ile hiç birilgisi bulunmaz. Siz zaman geldiğinde malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, onlar sizi hastaneye sevk edecek, hastane nakil olduğunuza dair raporu sgk sağlık kuruluna gönderecek, onla r da sizi malulen emekli edecek. Olay budur.

Üst Alt