Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli oldum. Askerden muaf olabilir miyim?

emre bekar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi gunler

2003 yılında bobrek naklı oldum ve suanda saglıgım iyi. surekl ilac alıyorum ve tansiyon takiplerim var
askerligin agır oldugunu biliyorum ve eger alınırsam saglıgımın bozulacagını dusunuyorum ve bu beni korkutuyor...
tekrar diyaliz makinelerine baglı olmak istemiyorum

bilgisi olan biri yazarsa sevinirim lutfennnn

Bedenen sorun yoksa alırlar, fakat söylediğine göre ilaç tedavisi devam etmekte yani risk varsa zaten seni almazlar. Oda muayene sırasında ortaya çıkar zaten uzmanlar kontrol ediyor. Ayrıca diyelim alındın seni öle ağır kullanmazlar. Düz tabanlar bile spora katılamıyorlar. Geri hizmet yaparsın. Her iki ihtimaldede Korkulacak bir durum yok.;)

:Dbende nakılıyım böbrek naklı ve ilacları adamı ucuruyo bazen bıde hareket olcak her an almazlar arkadasım buna emın ol sen saten özurlusun yuzde 45 cıvarında kafanı takma rapor almıya uras genede:p

%40 raporum var zaten ne bilim bu kadar kendimi kollamaya calısırken tm saglıgımı kazandım derken eger alınacaksam baska ne diim...burda ben bu sekilde konusmamda asla askerlikten kactıgım yok Allah biliyor ama 6 yasndan beri hastanelere gidip geliyorum artık 2.evim oldu ve tam kendimi toparlamısken yeni yeni hayata donmusken askerde her seyi mahvetmek istemiyorum...keske saglıklı olsamda 15 ay degil daha uzun donem yaparım...cunku her an bobrek atma tehlikesiyle karsı karsıyayım...diyetim var tansiyon var bol su icmem lazım agır hareketler kesinlikle yasak...ve ailemede artık sıkıntı olmak istemiyorum...artık gercek bi birey olmak icin yola cıkmısken bakalım ne olucak...Allah kimseyi diyalizlere dusurmesin...suanda diyalizlerde bobrek bekleyen o kadar arkadasım varki...Allah hepsinin yardımcısı olsun...

Merhaba

Ben doğuştan tek böbrekliyim ve askerlikten muaf oldum.

Sanırım senide askere almazlar

benim bildiğim kadarıyla elindeki böbrek rahatsızlığınla ilgili belgeleri alıp bağlı bulunduğun semtin askerlik şubesine gitmen gerekiyor,onlarda seni gata<gülhane askeri tıp akademisine < sevk edebilirler,çürük raporunu verme yekisi sanırım gata da,ama sana tavsiyem böbrek sorunun varsa sakın sakın askere gitme,senin hergün sağlıklı temiz su içmen filan gerekiyor ve askeriyede çeşme suyu veriyorlar sadece bu neden bile senin için çok önemli olmalı,herşey gönlünce olsun

böbrek nakli oldugun evrakla gitsen bile yeterli seni muayeneye bile çagirmazlar :D koşamazsınki bikerem böbrek bu...

Askerlik şubesine gidiceksin ''kendi durumunu ordakilere mutlaka belirt'' seni hastaneye sevk edicekler ve büyük bir ihtimal ile alınmayacaksın..

savaşta barışta askerliğe elverişli değilsin hiç canını sıkma..

Üst Alt