Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli oldum. Engelli haklarından yararlanacak oranda rapor alabilir miyim?

basibos

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öğrenci iken rahatsızlanmam sonucu böbrek nakli oldum şu anda istanbuldayım ve aktif olarak çalışıyorum bugüne kadar herhangi bir maluliyet raporu alma çabasında bulunmadım ama hakkım olduğunuda biliyorum %40 ve üzeri bir oranımın olduğunu sanıyorum..
şimdi merak ettiklerim;

-bu zamandan sonra herhangi bir girişimde bulunarak özrümü belirten bir rapor alabilirmiyim

-bu oran yüzde kaç olur?

-ve bana herhangi bir avantajı olurmu?(veergi indirimi,emeklilik süresi vs.)
yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..

[-]
Nakil sonrası %40 rapor verlir.
Defterdarlıktan sakatlık indirimi alma ve/veya erken emekli olma hakkına kavuşabilirsiniz bu oran sayesinde.
[/-]

Merhaba .

Ben de Basibos adlı arkadaşımız gibi böbrek nakilliyim. 2007 yılında nakil oldum. şu ana kadar herhangi bir rapor çıkartmadım. Kimse beni uyarmadı ve benim de aklıma gelmedi.

* ben de engelli raporu alabilir miyim?
* alabilirsem raporu nereden almam lazım? ilaçlarımı alabilmek için zaten her 2 senede 1 kez rapor çıkartıyorum. bu rapordan farklı bir rapor almam gerekli sanırım. Heyet raporu mu olmalı ?
* raporu alırsam geçmiş dönemlerde ödediğim vergilerden iade alma hakkım doğar mı?

Teşekkürler.

Artık nakil sonrası %70 oran veriliyor. Yeni sakatlık oranı cetveli'nde bu çok net.

Geçmişe dönük vergi indirimi alamazsınız. Ama emeklilik hakkından yararlanmak ve vergi indirim hakkı elde etmek mümkün. Bunun için defterdarlığa başvuru yapmanız yeterli.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Rapor konusunda aklıma takılan birşey var. ilaçlarımı alabilmek için eczaneye sunduğum bir raporum var. 2 yıllık gecerli olan bir rapor. Bu rapor defterdarlık için yeterli değil mi ?

Yeterli değil ise , heyet raporunu almak için elimdeki rapor ile beraber heyete başvurmam yeterli olur mu ?

böbrek nakli sonra oran değiştimi?

Ben 2010 yılında 2 defa rapor aldım %40 verdiler şimdi % 70 olmuş diyorlar tekrar hastameye gidip rapor almalımıyım?

nakıl

bende yenı nakıl oldum rapor alacagım bu raparlo omss ye gırebılırıyım gırersem hangı bolumunden gırerım unıversıte mezunuyum ıyı bı yere yerlesebılırmıyım.

Üst Alt