Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli oldum. İş yaşamım, emekliliğim ve diğer haklarım konusunda sorularım..?

mersin33

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Ben Mersinden yazıyorum. 45 gün önce böbrek nakli oldum. Bazı konularda bilgi almak istiyorum. Özel sektörde 13 yıldan beri orta düzey yönetici olarak çalışıyorum. Şimdi sorulara geçiyorum.

1: Özürlü raporu almak için hastanaye başvururken herhangi bir amaç söylemem gerekir mi ? ( Vergi indirimi, emeklilik v.s)

2: Vergi indirimden yararlanmak istemiyorum. Kariyer açısından özürlü raporumu şu anda çalıştığım işyerine göndermek istemiyorum. Bu erken emeklilik sürecimi etkiler mi ?

3: Emeklilik şartlarım nelerdir ?

4: Bana sağlanan veya yararlanabileciğim sosyal haklar nelerdir ?

5: Mersinde engelli kartı çıkarabileceğim kuruluş var mı?

6: Özür oranım nedir ?

Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla

Evet, raporun ne amaçla kullanılacağının raporda belirtilmesi çoğu zaman önemlidir.

Erken emeklilik için defterdarlıktan sakatlık indirimi hakkı elde etmek sizin kararınıza bağlı. Emeklilik zamanınız gelemeden başvurun ve bu hakkı elde edin de, ister bugün, ister emeklilikten 10 gün önce.

SSK (4a) statüsünde emekli olacağınızı varsayarsak:
2008_oncesi.PNG

http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

MERSN ALE VE SOSYAL POLTKALAR L MDRL

Nakil sonrası % 70 rapor verilecek size

Üst Alt