Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli oldum. Malulen emekli olabilir miyim?

YKP42

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
15yıldır böbrek nakilliydim ‰75 raporun olmasına rağmen hic bir yere başvurmadım hic bi engelli hakkından yararlanmadım şuan ise böbrek attı hem o diyalize giriyorum dün rapor aldım %90ama ağır engelli evet değil sordum soruşturdım evet olmadığı için malulen emeklilik +bakım maşıı vermezlermiş ne yapmam gerek nerelere başvurmam gerek zor durumdayım

YKP42

İlk sigortalılığınız diyalize girecek derecede böbrek hastalığınız yokken olmuşsa, ilk sigortalılığınızdan bu yana 10 yıl geçmişse ve bu sürede en az 1800 gün prim yatırmışsanız, malulen emekli olabilirsiniz.

hayır, "ağır engelli" raporu olmadığı sürece evde bakım maaşı alamazsınız

OturanBoğa

abi selam,

amcamınoğlu da böbrek nakilli. engelli raporuna başvurduk. Hem TC. hem İngiltere vatandaşı. Burada SGK'lılığı yeni başlattık fakat orada sigortalılığı daha eski tarih ve 1800 fazla gün sayısı var. Orada ki tarihi ve günü burada gösterebiliyormuşuz. Eğer gösterebilirsek ve engelli raporu da çıkarsa Türkiye' de malulen emekli olma şansı olur mu?

Üst Alt