Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli oldum. Malülen emekli olma şansım var mı?

optimistik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

2007 yılında belli bir süre gördüğüm böbrek tedavisi 2 yıl ara ile bıraktım. hastalığım etkisi göstererek 05.02.2010 tarihinde haseki nefraloji bölümüne giderek yapılan tahliller sonucu böbreklerimin ikisinde de sorun olduğu için acilen diyalize bağlanmam gerektiğini söylediler.
5 şubat 2010 tarihinde kateterim takılarak 2 hafta süre ile haftanın 3 günü diyalize girdim
annemin böbreğini vermesi sonucu 22.02.2010 tarihinde böbrek nakli oldum ve şu an hala yatmaktayım.

sormak istediğim soru benim malülen emeklilkle ilgi. başvurumu nereye yapabilirim
sizce malülen emekli olma hakkım var mıdır.

bu konu ve malülen emeklilkle ilgili beni aydınlatırsanız sevinirim.

iyi akşamlar

ssk prim gün sayım aşağıdaki gibidir.

DOĞUM TARİHİ: 1985
TOPLAM PRİM ÖDEME GÜN SAYISI: 2165

slm arkadaşım keşke nakil olmadan başvursaydın... diyalizdeyken kesin malulen emekli olabilirdin neyse... iş göremezlik raporuna başvur sanırım %40 verirler nakil olanlara genelde bu oranda veriyorlar... ama kan tahlillerin böbrek çalışma oranın düşük çıkarsa yüksek veriyorlar... malulen emekli olabilmek için %60 ve üzeri rapor alman gerek...bence zor bende böbrek hastasıyım başvurdum olmadı dava açtım bekliyorum benim %80 raporum vardı olmadı kby... tahlillerini yaptırırken doktoruna sor bilirler... ayrıca uzman arkadaşların cevabını bekle...

Malulen emeki olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerek. Böbrek nakli olan kişileri malul saymıyorlar. Daha doğrusu, ancak "Diyaliz gerektirir böbrek hastalıkları veya böbrek fonksiyonlarının transplantasyona rağmen tekrar bozulması" halinde malul sayılıyor.
Bu duruma uygunsanız, evet, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz.
Bunun için en son prim yatan sigorta müdürlüğüne başvuru yapmanız gerek

erken emekli olabilme

2005 yılında askerlik muayanesinde kalbimde sorun olduğu için GATA dan askerliğe elverişli değildir raporu aldım.
20.02.2010 ise böbreklerimde çııkan sorunlardan dolayı böbrek nakli gerçekleştirdim. Geçirdiğim sağlık sorunlarından dolayı erken emekli olabilir miyim.
şu an sigorta prim sayım 2184. doğum tarihim 1985 dir. nakil olduğum şişlide bulanan özel hastanede (FN) 3 ay süre ile iş görememezlik raporu aldım. raporlu olduğım süre içerisinde herhangi bir sgk kurumuna erken emeklilik yapabilir miyim.
iş görememezlik halinde olmam ve başvuru yapmamda sorun ve sgk kurumdan bana karşı bir sorun teşkil eder mi. kısacası 3 aylık rapor olmasına rağmen başvurum kabul olur mu ?

iyi akşamlar.

Yukarıda yazdığım gibi, malulen emekli olamazsınız; çünkü nakil olmuşsunuz ve şu anda diyalizi gerektirecek bir sağlık sorununuz yok.

Ancak %40 rapor alabileceğiniz için defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde ederek erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Hangi şartlarda emekli olabileceğinizi söyleyebilmek için gün/ay/yıl olarak doğum tarihinizi ve ilk sigortalı olduğunuz tarihi bilmek gerek?

11/07/2002 ayı olarak gözükmektedir işe giriş tarihi.

doğum tarihim ise 20/05/1985

teşekür ederim.

Üst Alt