Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli öncesi alınan raporla vergi muafiyetli araç alınırsa..?

NİHAL TEMİREL

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba diyaliz hastası % 90 rapora sahip bir kişi böbrek nakli olduğunda elindeki özürlü raporuna istinaden ötv indirim hakkından faydalanabilir mi?
bayiler ve muameleciler bu rapora istinaden işlem yapabiliyorlarmış. fakat sonrası sorun açar mı merak ediyorum.

Saygılarımla,

%90 ve üzeri bir rapora sahip olmanız,Özürlü aracı ibaresinin rapora yazılması şartı ile sizin adınıza araç alınabilir.Ancak siz aracı kullanamazsınız.Aracı hısımlarınızdan yani akrabalarınızdan belirleyeceğiniz 3 kişi kullanabilir.

şöyle: rapor ocak ayında alındı.raporda özürlü aracı alabilir ibaresi yok.böbrek nakili yapıldığı için sorun yaşanırmı diye merak etmiştim.

Nakilden dolayı engellilik derecesinde değişiklik olursa,etkiler.Aksi takdirde etkilemez.

Böbrek nakli öncesi rapor oranım yüksekti. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Merhaba %90 Engelli raporum var 2009 tarihli böbrek yetmezligim vardı daha sonra 2012 de nakil oldum ve diyalizim bitti. Şimdi raporumu yenilemeye calissam %90 alamayacağım ve hastaliklarim başka yönde ilaclardan dolayı artış gosteriyor. bayiden sıfır veya engelliden araç alamazmiyim.

Birde engelliden araç alırken nerelere gidiliyor işlemler nedir öğrenebilirmiyiz. Teşekkürler

Merhabalar biz de şuan sizinle aynı durumdayız baya eski tarihli bi konuşma olmuş ama ne yaptınız araç aldınız mı aldıktan sonra herhangi bir problemle karşılaştınız mı?

Üst Alt