Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli öncesine ait raporla ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

Trmn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2016 yılında böbrek yetmezliği sebebi ile alınmış ‘’Sürekli’’ %90 Engelli raporumuz var fakat 2020 yılında böbrek nakli gerçekleşen babama araç almak istiyoruz elimizde bulunan sürekli rapor ile araç alabilir miyiz raporu yenilemek zorunda mıyız teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba ,

Bende aynı durumdayım raporum mevcut ama nakil oldum siz şuan süreci ilerlettiniz mi? Başvuru vs.

Teşekkürler

O rapor size nakil olmadan önce kronik böbrek yetmezligi teshisiyle verilmiş fakat nakil olunca aslinda hükümsüz olması gerekmektedir. Bunun takibini kişi kendisi yapmalidir haliyle. Ben de nakilliyim, nakilden 12 sene sonra engelli raporu aldim, öncesinde dusunmedim bile. Fakat sizin durumunuzda olsaydim yine de nakil öncesi raporu kullanmazdim, zira etik/doğru değil. Diger hak sahiplerininin hakkini yemek ve elinizdeki raporu suistimal ederek kullanmak olur. Ha bu tür vicdan ya da ahlaki dusunceleriniz yoksa sizin tercihiniz ama o araci alirken babanizi tekrar kurula gonderirlerse o zaman zora dusersiniz bunu da göz önünde bulundurun derim.

Bu raporla alırsınız, alan ve uzun süre kullanan oldu fakat vergi sistemi iyle birşeydirki herşey oldu bitti derken yasal olmayan bu durumu önüne koyarlar ve altından kalkması zor olur. Dediğim gibi bu rapor ile araba alan ve yıllardır kullanan var ama kimse Garanti veremez size çünkü yasal olmayan bir iş. Sadece kanun açığı var.

Bu durum için interaktif vergi dairesi üzerinden başvuruda bulunduk durumumuzu sormak için gelen cevapta engel oranımızın %64 de düştüğü söylendi ve biz de tekrar rapor için başvuruda bulunduk.

Trmn

Alan var sorun çıkacağını sanmıyorum bayi ile görüşün ama tabi etik olur mu bu sizin kararınız

Üst Alt