Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli özürlülük oranı ve aylığa bağlanma..?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar;

2010 yılında böbrek nakli oldum şu zamana kadar rapor çıkarmaya uğraşmadım...
ve şimdi bir rapor çıkartmakk istiyorum çıkartıracağım bu rapor 2022 sayılı kanuna göre olacak
ama bu raporumun özürlülük oranı % 40 mı yoksa % 70 mi bunu merak ediyorum her taraftaftan farkli bilgiler gelmekte..
ve birde ben 17 yaşındayım 18 den gün aldım yani 8 ay sonra 18 tam dolacak.Benim babamın aylığı diğer emekli aylıklarına göre biraz fazla.
ben kendime aylık çıkartmak istesem bu babamın aylığı önüme engel olurmu.?

iyi günler arkadaşlar beni aydınlatırsanız sevinirim..: )

Merhaba,
Geçmiş olsun, ben geçen yıl nakil oldum %70 rapor aldım . sanırım bu oran şuanda sabit olan oran yani böbrek nakli oranı % 70 ... konuyu daha iyi bilen arkadaşlar da yazarlar mutlaka ...Hoşçakalın :eek::eek:

teşekkür ederim diğer arkaşların cevaplarını bekliyorm... :))

Bacıbey;

peki kardeşim ben alamıyorumda benim yakınım mı alıyor bunun dediğine göre..?

iyi günler..
ben 18 yaşını doldurdum kendim basvurumu yaptım ama yine babamın maası gerekce gösterilerek reddedildi.şimdi ne yapmam gerekiyor nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevirim (özürlü rapor oranım %70)

yani arkadaşlar formda şöyle bi örnek var aynen o haldeyim ne yapmam lazım;;

[FONT=tahoma]Fatma, 18 yaşını doldurmuş, % 60 özürlü raporu olan bir gençtir. Ailesiyle yaşamaktadır. Fatma’nın hiçbir geliri yoktur. Babası 950 Lira emekli aylığı almaktadır. Evleri kiradır. Hanede 2 kardeşi ve annesiyle birlikte 5 kişi yaşıyorlar. Hanede babanın emekli aylığından başka bir gelir yoktur. 2 Kardeşi de okumaktadır. Çevre ekonomik ve sosyal durumuna göre zor geçinmekteler. Fatma, babasından harçlık almamak için 2022 aylığına başvurmuştur.

Fatma, “Aylıktan faydalanamayacaklar” arasında değildir. Yani aylık almasına engel bir durumu yoktur.Babasının sağlık güvencesinden yararlanmaktadır. Bu da hak sahipliğine engel değildir. Buna göre Geçici 1. Madde hükümlerine göre muhtaçlık sorgulaması için hane geliri, hane harcamaları ve hane serveti hesaplanacak ve kişi başına düşen aylık miktara göre işlem yapılacaktır.
Buna göre Fatma’nın hanesinin harcamaları ve hanedeki herkesin geliri dikkate alınacaktır.
Hanenin aylık gelir toplamı 950 Liradır. Hanede 5 kişi yaşıyorlar.
Fatma’nın hanesinde kişi başına düşen aylık gelir: 950/5= 190 Lira’dır.
Hanede kişi başına düşen aylık miktar, muhtaçlık sınırı olan 119,62 Lira’yı geçtiğinden Fatma’nın aylık talebi reddedilir. (Bu örnek yeni yönetmeliğe göre böyle hesaplanıyor ama ilgili kanunlara göre bu işlem yasal değildir.)
[/FONT]

Konu hakkında bilgisi olan cevap yazabilir mi arkadaşa..?

Üst Alt