Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli sonrası %90 rapor alınabilir mi?

BurakGenç

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar dostlar,

Forumda yeniyim hatam olduysa affola,

Benim amcam 20küsür yıl önce böbrek yetmezliği nedeli ile %80 özür oranına sahipti. Malulen emekli oldu.
10 yıl önce çok şükür böbrek nakli oldu.

Şuan için araç alımı yapmamız gerekiyor, rapor oranı %90 gerekli,
Gözlerinde katarak ve duyma kaybıda mevcut.

Sizlere sormak istediğim, sizce %90 tamamlayabilirmi?
Özür oranı düşürülüp malüllük maaşı kesllmesi riski varmı?

böbrek naklinin oranı %70 dir %90 olması için diyaliz hastası olması gerekir yeni raporda malulen emekliliği riske girebilir

Böbrek nakli olan bi kişinin oranı %70 ise, emeklilik neden riske girebilir?

Malulen emeklilik niye riske girsin, böbrek nakli direkt malulen emeklilik için geçerli hastalıklar listesindedir. Malulen emeklilik için 60% üzeri oranı tek hastalıktan almak gerek. Bobrek nakli olan hastaya direkt 70% verilir. Kişinin durumuna göre bu oran değişebilir yani kötüye gitme varsa oran artar, ancak 90%'ı geçeceğini sanmam. Diyaliz hastalarına 90% verilir.

BurakGenç

Raporu düşer, benim kardeşimden biliyorum, oda böbrek nakli oldu 70e düştü

Yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar,
Böbrek nakli ile yaşayanların resmi özür oranı %70 .Buna kesin emin olabiliyormuyuz peki? Bu durumda maaş ta bir kesinti de olmaz sanırım.

Çok irdelediğim için kusura bakmayın ama sırf araç alımı için amcamı bu duruma düşürmek beni çok üzer.
Geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurur.

Böbrek nakili haricinde gözlerde katarak ve duyma zorluğuda var.

Selamlar tekrardan,
Cevap tekrarı yapıyorum kusura bakmayın, bu konu benim için önemli, yardımınızı rica ediyorum

Üst Alt