Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli sonrası bakıcı maaşı kesiliyor mu?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
sayın yöneticiler ve degerli üyeler ben sekiz senedir diyaliz hastasıydın 18.11.2014 yılında yani üç ay önce böbrek nakli oldum üç aydırda evde bakım maaşı alıyoruz
Acaba nezamana kadar verirler maaşı yada nezaman keserler maaşı bizmi sosyal hizmetlere bildirmemiz gerekli benim gibi nakil olupta nezaman sonra maaşı kesilen var aramızda

vereceginiz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

nakil oldugunuzu evde bakım aylıgı aldıgınız il müdürlüğüne bildirin lütfen. bakıma muhtaçlıktan çıktıysanız evde bakım aylıgı almanız yasal değildir. durumunuzu tekrar gözden geçirmeleri gerekir.

merhabalar dialize giren hastalar bakım aylıgı alabilirlermi bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim tessekurler

Mustafa,
% 50 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu varsa, raporunda "ağır özürlü" kısmı işaretliyse ve bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyorsa, hanede kişi başına düşen aylık gelir 572,64 TL altında ise tabi ki evde bakım aylıgı alabilirler. ama bu 3 şarttan birinde bile uygun bulunmasın evde bakım aylıgı baglanmaz.
diyaliz hastası olup evde bakım aylıgı alana uyeler de var bu siteden.
önemli olan bu 3 şartta uygun olmaları.
bakıma muhtaçlık kriterlerini incele lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
Verdiğim linkteki NOT kısmında yazılanları dikkatle oku ve kendini değerlendir.

Üst Alt