Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli sonrası diyaliz döneminin raporu ile araç almak..?

gokhan147

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar vakit bulup cevap verirseniz sevinirim

Babamin 2018 yılında süresiz %90 raporu var böbrek yetmezliğinden 2020 yılında böbrek nakli oldu raporu yeniletmedik ve biz bu yıl 2018 raporu ile vergi dairesine gidip sorduk araç alabilir miyiz diye alabilirsiniz dediler bayiye gittik araç aldık ÖTV muafiyetli ileride herhangi bir sıkıntı cikar mi sizce
kafamda böyle bir sorun oluştu gerekli mercilere de sorduk sıkıntı yok alabilirsiniz dediler diye bizde aracı aldık yardımcı olursanız sevinirim

ilerde bi sıkıntı çıkmanızdan kasıt nedir. 10 yıl olması ise 10 yıl sonra tekrar alabilirsiniz. satışı tam bilmiyorum. Yasa çıkmadan önce alanlar 5 yıl sonra satabiliyorlarmış . sizde durum nedir tam bilmiyorum. vergi dairesine sorabilirsiniz. Babanızın üzerine olduğu için araç , vefat durumunda veraset intikallerde çok sıkıntılar doğuyor. kardeşler mal paylaşımı gibi durumlar . Sizin net sorularınıza göre cevap bulmanız daha sağlıklı olur.

Rapor süreli ise yeniden rapor alman gerekecektir. süresi olmasa bile tedavisi olan bir şey ise vergi dairesi sana tekrar rapor aldırtabilir.

yeni rapor çıkartmadığın müddetçe eski süresiz raporun geçerlidir. bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Üst Alt