Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli sonrası iş göremezlik aylığı alabilir ve malulen emekli olabilir miyiz?

yesilsy

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

Arkadaşımın böbrekleri iflas ettiği için böbrek nakli yapıldı, şuan hastanede yatıyor. İş göremezlik ve malulen emeklilik için benden bilgi istedi ama bildiğim konular değil. Deneyimi ve tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

Ben engelli emeklisi ol ilerde çalışırsın iki maaşın olur dedim ama 5 yıl daha çalışması gerekiyor bu sebeple malul emekli olmak istiyor, takibi yapan doktor sgk'dan sevk al gel seni malul emekli yaparız demiş. Arkadaşın merak ettiği ayrıdan iş göremezlik maaşı alabilir mi? Malul emeklilik için gerekli şartları sağlamış durumda. Şuan herhangi bir işlem yapmadı, taburcu olmayı bekliyor.

Bana iş yerini mahkemeye verim mi diye sordu çünkü bu rahatsızlık 2 sene önce başlamış ve kendisi 13 yıldır çalışıyor. Yaptığı için kimyasal kokan ve tozlu bir iş. Bende foruma sorar seni bilgilendiririm dedim.

Hem malul olup hem iş göremezlik maaşı alabilir mi? Alabilir ise sizce ne yapmalı, süreç nasıl ilerlemeli?

yesilsy

Malulen emeklilikle iş göremezlik arasında bir ilgi yok.

Sürekli iş göremezlik geliri için iş kazası ya da meslek hastalığı olmalı. Bu şartlar varsa tabii ki bunun için de başvuru yapılmalı.

Unutmayın, her iki aylık da hak edildiğinde fazla olanın tamamı, az olanın yarısı ödenir.

OturanBoğa

Bülent bey merhaba,
Cevap için teşekkür ederim. Unutmayın dediğiniz kısmı bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu. Arkadaşım malul emekli olduktan sonra iş göremezlik maaşı içinde başvuru yapacak. Sonucu buradan paylaşırım.

Üst Alt