Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli sonrası malulen emekli olabilir miyim?

crazyblade

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba benim bir sorum olacak 25 yıldır böbrek hastasıyım. 06,08,2008 tarihinden beri kamu personeliyim. 2012 aralık ayınden beri de hemodiyaliz tedavisi görüyorum yakın bir zamanda canlı vericiden nakil olma ihtimalim var. nakil olursam malülen hemen emekli olabilir miyim ve emekli maaşı alabilir miyim?? adalet bakanlığında çalışıyorum ve en ağır kurum diyebilirm o yüzden emekli olup kendime ait işyeri açmayı planlıyorum.. bu konuda yorumlarınızı bekliyorum

Dİyalize girmeye başlamanız da olası böbrek transplantasyonu da malulen emeklilik hakkı kazanmanızı sağlıyor. 10 yıllık hizmet süreniz olduğunda, makulen emeklilik talebiyle kurumunuza başvuru yapabilirsiniz.

Ne kadar emekli maaşı alabileceğinizi bilemiyorum.

Malülen Emeklilik?

Merhaba arkadaşlar. Ben Memuriyete 2008 tarihinde başladım. Böbrek hastalığım 25 yıldır vardı ancak 2012 de diyalize başladım ve 2013 te de nakil oldum. şuan 6,5 yıllık memurum. Malülen emeklilik için 3,5 yılın dolmasını bekliyorum.

Ali Tezel : Malulen Emeklilik Şartları Nelerdir? - YouTube
youtube da ali tezel in bu videosunu buldum.2013 tarihli video ama. Memurlar hakkında biraz değişik uygulama olduğunu söylüyor. alacağı raporda polis ise polislik mesleğini yapamaz, asker ise askerlik mesleğini yapamaz raporu alırsa oran aranmaz diyor. Burada memur olarak benim nakil olduğum için alacağım %70 raporumla malülen emekli olabilir miyim. Yoksa mesleğini yapamaz raporumu almalıyım. Burada kafam karıştı.

Ayrıca şu 1800 -3600 prim olaylarından hiç anlamıyorum. 10 yıl sonunda emeklilik şartlarını taşıyor olabilecek miyim?. BU arada 2010 da aldığım %64 raporumla 2.decere vergi indiriminden faydalanıyorum halen.

Üst Alt