Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli sonrası verilen %70 raporla ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

belinay53

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Ben daha önce böbrek nakli oldum. Bu nakilden sonra rapor aldım. Rapor %70 süreğen kronik diye geçiyor . Devletin iş ve bazı imkanlarındanve 2022 olanaklarından yararlanmak için diye belirtilmiş . Bazıları bu şekilde ÖTV indirimi ile araba aldıklarını söylediler . Oysa sorduğumda oranın%90 olması gerek dediler . Ben nakilden sonra kalp rahatsızlığı çektim . Tansiyondan böbrekler gitti zaten ama bu rapora işlenmedi. Şimdi elimde olan raporla başvuru yapsam ÖTV MTV indiriminden yararlanmak için istiyorum desem nasıl bir yol izlenir? Mevcut rapor devre dışı kalır mı ? Yoksa sadece ekleme mi yapılır ? Ayrıca bu oran diğer hastalıklara yükselir mi ? Bu oran neye göre veriliyor?

belinay53
Rapor oranınız %90'ın altında ise ÖTV'siz araç alamazsınız. Raporunuzu günceller ve %90'nın üstüne çıkarırsanız o zaman bu haktan yararlanabilirsiniz. Bununla beraber son zamanlarda süreğen hastalıklarla alınan raporlar süreli verilmektedir. Süre sonunda rapor oranınızın düşmesi başka sıkıntılar beraberinde getirebilir. İyi düşünmek lazım

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Doğru dediniz düşünmek lazım. Ben sadece merak ettiğim için sordum . Ama sürekli olan rapor süreli duruma nasıl düşer ki . Böbrek nakli olanlara zaten %70 oran veriliyor ve sürekli durumda . Şimdiye kadar düştüğünü görmedim ama tabi olanlar varsa da benim bilgim yok . %70 raporla alınıyor demişlerdi . Fakat herkes farklı söylüyor. Yine en güvenilir bilgi buradan oluyor. Tekrar teşekkürler.

belinay53
Merhaba 1.si en güvenilir bilgiyi vergi dairesinden alırsınız.mevcut raporunuzula beraber gidin işin ehli olan memura sorun. KDV indirimimi yoksa ÖTV indirimimi alabilirim diye sorun. Ve tek memurla kalmayın başka memurlara sorun.
2. si tekrardan rapor alın tansiyon şeker ve benzeri fiziki rahatsızlıklarınız varsa oranınız yükselebilir.
Geçmiş olsun.

Böbrek hastalıklarında sürekli diyalize giren ve tedavisi devam eden hastalara ÖTV hakkı tanınıyor nakil olan hastalar alamazlar

Üst Alt