Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli ve diğer hastalıklardan hangi oranda rapor verilir?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Böbrek nakli sol Göz görmüyor tamamen işitme cihazı kullanıyorum her iki kulakta 50 db artı sağ kalça femur başı protez ameliyeti olmam lazım ağır engelli rapor alma şansım var mı ?

Diğer rahatsızlıklarını bilemem fakat böbrek nakli sonrası için %70 engelli raporu veriyorlar kanunla sabit. İki kalçam da ileri derecede avasküler nekroz var.Nekrozdan dolayı sağ bacakta 2 cm kısalık var. Toplamda %80 engelli raporum var.

Elimde %90 raporum var ama eski 2007 de aldım yeni alacağım rapor ağır engelli kısmına evet verir mi acaba bu hastalıklarda sizin ki ağır engelli mi

Muratkanireş

Gündelik ihtiyaçları (banyo, tuvalet, yemek, öz bakım vs.) yapan kişilerin raporlarına Ağır Engelli ibaresi eklenmez.

Muratkanireş

Diyaliz ' e girerken benimde %90 ağır engelli raporum vardı; Nakilden sonra engel oranı değişiyor.
Yeni raporumda Ağır engelli ibaresi yok raporumda. Gündelik işlerimi yapabiliyorum.
Fakat çok yavaş ve dikkatli yürümem gerekiyor. Kendi çorabımı ve pantolonumu yardımsız giyemiyorum. Merdiven çıkamıyorum. Banyoyu da eşimin yardımıyla yapabiliyorum. ;Alaturka tuvalet asla kullanmam imkansız. Alafranga tuvaleti ise duvardaki desteklere tutunarak kullana biliyorum.
Femur başlarındaki a.nekroz hayat kalitesini düşürüyor maalesef. Eğer bu durum kurul tarafından uygun görülürse; İbarenin eklenebileceği kanaatindeyim. Şahsen ben gerek duymuyorum.

OturanBoğa

daha önce iki böbreğinden de açık amaliyat olmuş, taş aldırmış ve kırdırmış arkasından böbreğinin birisi iflas etmiş, amaliyat ile tek böbreği alınmış, şuan tek böbrek yaşıyor sizce oran olarak yüzde kaç alabilir oturan boğa teşekürler

OturanBoğa

merhaba,

yaklaşık 20 yıl önce böbrek nakli olmuş bir yakınım için Osmaniye'den randevu aldık. Randevu günü böbrek nakli geçirdiğine daişr evraklar yeterli olacak mı? ekstra evrak ultason vb. isterler mi? Bir de naklşi Londra'da olmuş. Hem TC hem de İngiltere vatandaşı bu bir sıkıntı yaratır mı?

@oldpoet

merhaba,

yaklaşık 20 yıl önce böbrek nakli olmuş bir yakınım için Osmaniye'den randevu aldık. Randevu günü böbrek nakli geçirdiğine daişr evraklar yeterli olacak mı? ekstra evrak ultason vb. isterler mi? Bir de nakli Londra'da olmuş. Hem TC hem de İngiltere vatandaşı bu bir sıkıntı yaratır mı?

Böbrek nakli olanları sağlık kurulunda hangi branş bakıyor,genel cerrahi mi?

Üst Alt