Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakli ve ileri seviye kemik erimesi olanlar ÖTV indiriminden faydalabilir mi?

alperen

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Değerli Arkadaşlarım Merhaba,

Çok sevidiğim bir abim, Böbrek nakli olmuş ve ileri seviyede kemik erimesi olan eşi için bir araba almak istiyor.

ÖTV istinasından faydalabilirmi, sakatlık oranı ne kadarlık bir rapor alabilir.

Bilgileriniz tebessüm olarak size geri dönecek :)

Bu iki hastalığın hangi oranda işgücü kaybına karşılık geldiğini bilmiyorum..

Ama raporu % 90 ve üzeri olursa onun adına ÖTV indirimli araç alınabilir..

Sayın Anti Oksidan, araba alabilmesine sevindim ama kendisinin araba kullanabileceğini zannetmiyorum ancak eşi kullanabilir. Bunun içinde sakatlık oranının %90 üstü alması lazım galiba.. Böbrek nakli ve kemik erimesi rahatsızlıklardan alacağı sakatlık oranı bu yüzden önemli.. Yüz kaç sakatlık oranı verilebileceği hakkında bilgi edinmem bu nedenle önemli..

Söz konusu abinizin eşi hem böbrek nakli olmuş, hem de ileri derecede osteoporoz var.. yanlış anlamıyorum değil mi?

bu durumda;

Böbrek nakli için: % 70, Kemik erimesi için % 50,
Balhazar ile toplandığında % 85 rapor verilir....

% 90'ı geçemezse adına araç alınamaz..

eğer % 90 ve üzeri bir rapor alınabilirse ÖTV indirimli araç alınabilir ve aracı eşi dahil herkes kullanabilir...

Nakil öncesinde Sürekli ibareli % 90 ve üzeri raporu varsa, o raporla bugün ötv istisnalı araç alabilir.

Üst Alt