Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek naklinden %80 raporum var. Üretra darlığından da oran alabilir miyim?

ÇÖNDÜR

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
Merhabalar,

böbrek nakilliyim. % 80 özürlü raporum var. Sanıyorumki son düzenlemelere göre börek nakillilere % 70 oranında rapor veriliyor.

Organ nakli olduktan üretra darlığı sorunu ile birkaç defa ameliyat oldum. şu an ameliyat olmadan idare edebiliyorum ancak hala sorunum devam ediyor. Flowmetri sonuçlarına göre aslında tekrar ameliyat olmamda gerekiyor.

Benim sormak istediğim şu; üretra darlığı problemim için rapor oranım yükselir mi? % 70 olan raporum % 90 a tamamlanabilir mi? Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürler sağlıklı günler dilerim

Yeni alacağınız raporda böbrek naklinden % 70 oran verilecektir size.. % 70'in üzerine yüzde kaç almalı ki olsun % 90, o hesaba benim kafam çalışmaz, matematikte umutsuz vakayım..:) Üretra için verilen oranlar aşağıda. Mesela tedaviyle düzelen ama tekrar eden kısmından verilirse oran % 10 verilir.. Balthazard formülü ile hesaplayınca 70+10= % 73 olur.. % 40 bile alsanız % 82 yapıyor.. % 90'nı bulmanız zor..

sakatlık oranı cetveli nde Üretra hastalığı için verilen oranlar şunlar:

ÜRETRA;
Tedaviyle düzeltilebilen tekrarlayan üretra hastalığı:% 10
Sık tekrarlayan ve tedaviyle kısmi kür sağlanabilen üretra hastalığı:% 15
Sık tekrarlayan ve tedaviyle kür sağlanabilen üretra darlığı:% 20
Sık tekrarlayan ve yeterli kür sağlanamayan komplike üretra darlığı:% 40
Üretrektomi:% 15

Üst Alt