Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek naklinden sonra bağkur'dan kesilen emekli aylıklarımı geri alabilir miyim?

remzi_5757

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar :
bnm böbrek naklinden sonra malülen emekli aylığım kesildi,ve 2 ay da aylık aldığım için nakilden sonra 5 katı geri istediler .sizce ne yapmam lazım bu aylıkları geri alma imkanlarım vr mı?şu anda da yaşlılıktan emekliyim
şimdiden teşekkürler..

Nakil sonrası bildirim yapmadığınız, nakil sonrası 2 ay maaş aldığınız için mi o 2 aylık maaşı geeri istiyorlar!?

kontrol raporumun bitimi böbrek naklimnen aynı güne rastladı.o yüzden kontrol raporunu bağkura gönderemedim.bu yüzden 2 ay fazla aylık almış oldum.
bu iki aylığıda faiziyle birlikte 5 katı geri ödüyorum ve hala aylığımdan 150 tl kesiliyor.
kesmeleri için böyle bir hakları var mı.

birde bu yeni çıkan aftan bu paraların faizi silinir mi yada kesilen bu paraları geri alma imkanım var mı.

yardımcı olursanız sevinirim.acele cevap yazarsanız iyi olur.

Kontrol muayenesini aksatınca bu uygulama olur maalesef.

Malulen emekliliğiniz iptal edildi, peki, erken Yaşlılık emekliliği için kriterleri biliyor musunuz?
Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
SSK'ya mı Bağkur'a mı tabisiniz?
Şu ana dek ödenen prim gün sayınız?

Kaç gün primle ve hangi oranda rapora karşılık hangi oranda vergi indirim hakkı ile erken Yaşlılık emekliliğinden yararlandınız?

5200 gün prim %64 rapor bağkurlulara vergi indirim hakkı yok.
25 yıllık bağkurluyum.
emekliliğimin adı 5510 sayılı kanunun 28 maddenin 5.fıkrasına göre erken yaşlılıktan emekli odum.
670 tl aylık alıyorum.

Emin misiniz, 5510/28'e göre mi emekli oldunuz? Bu maddeye göre

% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün primi bulunmaları,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün primi bulunmaları,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün primi bulunmaları,
halinde emekli olabilirler.
E siz zaten 25 yıllık bağkurluymuşsunuz. 4680 gün priminiz de var idiyse, sizin emekliliğinizi iptal etmelerinin hiç bir gerekçesi olamaz. En çok, %60 ve üzerinden emekli eidlmişseniz, bunu kağıt üstünde %40 ve üstüne dönüştürebilirler o kadar. Bunun da hiç bir anlamı olmaz. Ne kurum açısından ne sizin açınızdan.

Kaldı ki, yeni yayınlanan sakatlık oranı cetveli'nde böbrek nakilllerinden sonra verilen oran %40'dan %70'e yükseltildi. Yani, yaşlılık emekliliği hakkınız artık var.

Yani, bu saçma sapan mağduriyetiniz giderilir; emin olun.

teşekkür ederim oturan boğa,bu mağduriyetimin giderilmesi için bana ne öneriyorsunuz??nasıl bir dilekçe yazmam gerekiyor.yardımcı olursanız sevinirim.

REmzi bey, bence 550 sayılı yasanın 28. madde kapsamında erken Yaşlılık emekliliği için yeniden (daha önce hiç emekli olömamışsınız gibi) başvuru yapın kuruma. Sizi hastaneye sevk ederler. Nakil olduğunuz tespit edilir, %70 rapor verilir ve hemen emekli edilirsiniz.

Malulen emekliliğiniz iptal edilmemiş olsaydı, edilmemesi için başvuru yapılabilirdi. Ama bu saatten sonra en doğrusu yukarıda yazdığım gibi hareket etmek sanırım.

Üst Alt