Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nedeniyle %80 raporum var. Vergi istisnalı araç alabilir miyim?

ALPER GÜZEL

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
bugün sitenize üye oldum.herkese kolaylıklar diliyorum.
böbrek naklinden dolayı %80 engelli raporum var ötv siz araç almak istiyorum.yardımlarınızı görüş ve önerilerinizi bekliyorum
sayg..

Hayır, alamazsınız.
3. dereceye kadar yakınların kullanabileceği ÖTV istisnası ile araç alabilmek için %90 ve üzeri rapor gerek..

tekrar merhaba;
raporumun %80 den %90 a çıkma ihtimali var.bu şekilde araç alabilirim değil mi. b sınıfı ehliyetim var.
ama fiziksel bir engelim olmadığı için aracı kullanabilrimiyim.araç bakmaya gittiğim toyota ve citroen bayileri bu şekilde araç verdiklerini söylediler.çünkü diyaliz hastalarına %90 rapor veriliyor.

yada diyelimki %90 raporla eşimin ve babamın kulanabileceği bir araç aldım diyelim.ben bu aracı kullanamıyorum.peki üstüme kayıtlı bu araç varken ben babamın yada herhangi bir arkadaşımın veya akrabamın arabasını kullanabilirmiyim.

%90 ve üzeri rapora karşılık 3. derece yakınların kullanabilmesi için ötv istisnalı araç alırsanız, o aracı siz kullanamazsınız.
Ama bu aracın dışında kalan araçları kullanmanıza engel bir durum yok. Yeter ki B sınıfı sürücü belgeniz olsun...

Not: İşte bürokratlar saçma sapan kanunlar/yönetmelikler yaparsa, insanlar da böyle etrafından dolanır ve istediğini alır.

Üst Alt