Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek rahatsızlığı, Astım ve Bel Fıtığı için hangi oranda rapor verilir?

azraFunda

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sitenize yeni üye oldum sizlere ablam için danışmak istiyorum kendisi 26yaşında ve babamın sigortasından yararlanmakta hastalıkları şunlar: böbrek hastası ama diyalize girmiyor tedavi altında aynı zaman da astım hastslı bu ikisi içinde raporu var ilaçlarını öyle alıyor birde bel fığı var onun içinde mr'ı mevcut bu hastalıklarından dolayı özürlü raporu alabilir diye duyduk ama ne denenli doğru bilemiyoruz ve ne kadarlık özürlü raporu veriler sizce. Son olarakta babamın sigortasından yararlanıyor raporu alırkende yine yararlanabilr mi yoksa ücret ödemesi mi gerekir. Şimdiden teşekkürler....

hoşgeldiniz,allah şifalıgını versin raporunu devlet hastanesine başvurunca verirler derecesini doktorlar karar verir 2 gün içinde raporu verirler,babanızın sigortasından yararlanıyor rapordan herhangi bir sorun olmaz yine yararlanır eger rapor çıkartıp maaşa baglanacaksa bilmiyorum saglık güvencesinde bi sıkıntı olup olmuycagını arkadaşlar paylaşım yaparlar,rapor çıkarırken ücret ben şahsen vermedim başka yerleri bilmiyorum.

sevgılı azra bel fıtıgından alamaz astım ılerı derecede ıse alabılır atım tedavı edılebılen bır hastalık yanlız yesılyurt hastanesınden kesınlıkle almayın tepecıkdende karsı yaka devlet hastanesı ve bozyakadan alın dıgerlerı kırpma yapıyor raporları sakatlık raporlarında ozel ıstendıgı ıcın bazı hastaneler done sermayelı ıslem yaptıgından ucret talep dıyorlar kardesınız babanız yasadıgı surece evlenmedıgı surece babadan bakılır ek olarak 2022 maası cıkartmak ıstedıgınız de babadan bakılamaz 2022 maasda eskı adıyla yesılkartlı demek devlet guvencesı altında bu hastalıklarda %60 ve uzerı agır ozurlu yazarsa raporda aılenın gelır durumuna ve bakıcak kısının saglık guvencesı olmak sızın bakım aglıgı muracatında bulunabılır yapmanız gereken konak beledıyesının ordakı basma hanenın orda sosyal yardımlasma var oralara muracat ederek ıyı bılgı alabılırsınız bırde hangı ılceye baglısınız baglı oldugunuz ılcenın kaymakamlıgına muracatınızı yapın o ıslerde

teşekkür ederim arkadaşlar bu raporu ablam sadece eshot özürlü kartı alabilmek için istiyor yani şehir içi otobüslerde kullanılan kart için hastanelere çok gidip geldiğinden her seferinde enaz 2vasıta değiştirmek zorunda mesafeler uzak olduğundan 2. binişlerde ücretsiz binve avantajından yararlanamıyor bir kişi sende raporlarınla gidip başvurusan alabilirsin demiş bende bir ayrıntıları ile öğrenmek istedim. fulya hanım dediğineze göre bel fıtığndan alamıyo astımı da şimdi tedavi altında olduğu için yapılacak testler ileri derecede çıkarmayabilir durumunu, sitede böyle durumda olan birinin yazdıklarını da okumuştum geriye tek böbrek kalıyor o konu da bilgi sahibi kimse yok sanırım onun içinde diyelize girmiyo diye vermezlerse kaldı demektir :(

sımdı bobrek hastası ıse onun verdıgı kronık olgular vardır mesala tek bobrek kaybı %30 dur ıkı bobregınde sorun olup tedavı olup bobreklerınde bır sorun olur her bobrek hastasının ılla dıyalıze gırer dıye soz konusu degıl bel fıtıgında sakatlanmaya sebebıyet veren ve norolojık bır perıvebrık rahatsızlık olusturmussa doktorlar bel fıtıgının amalıyat olması sakıncalı derse ozaman norolojı degerlendırmeye alır sınır sıkıstırmasından verılebılır esotdan yararlanmak ıstıyorsa kardesın karsıyaka devlet hastanesıne gıttın alsancak devlet hastanesınede nerede oturuyorsunuz ızmırde azra kardesınde yuksek ıhtımal kıo problemı var hastalıklarına detaylı sekılde yazabılırmısın sana yardımcı olabıleyım

ha unutmadan rapor alıcagı zaman ozurlu kımlık kartı almak ıstıyorum dıye dılek ce yazın %40 raporu alma sansınız olur ızmırde genelde verırler basbakanlık ozurlu kartını ızmırden alabılıyorsunuz bende cok arastırma yaptım ızmırde ızmır egıtım arastırma hastanesı tepecık gogus hastanesı bunlar tehlıkelı hastaneler tepecık rusvet olaylarından sorusturma altında 4 doktor u hapıste devlet hastanesı ıse hakem hastanesı oyuzden oranları dusuruyor kardesınızın gıtdıgı hastane hangısı azra sana ona gore yonlendırıcem

tekrar teşekkür ederim fulya ilgilendiğin için buca da oturuyoruz seyfi demirsoya gitmeyi düşünüyorduk yakın diye ama hangisi daha iyi olursa oraya gideriz artık. hastalıklarına gelince böbreklerinde kayıp yok hastalığı fsgs diye geçiyo hatta en son geçen hafta gitti kontrolüne buarda 9eylül üniversite hastanesinde tedavi görüyor değerleri yüksek çıkmış yine kontrol aralığını azaltıp çağırmışlar, aldığı ilaçlardan dolayı kilo da aldı malesef baya, bir kısmını verdi ama hala kilosu var bu hali bel fıtığını da etkiyo tabi doktor bel fıtığı için büyük bir yırtık demiş istersen ameliyat olabilirsin ama korktuğundan olmuyor ağrılarına katlanıyor uzun süre ayakta yada bel desteksiz oturamıyor, duramıyor böbrek hastası olduğu içinde tüm ağrı kesiciler yasak.

azra buca devlet hastanesıne gıdebılırsın arastırma yapıverdım orasıda tam tesekullu rapor verıyormus bırde 9 eylul hastanesınde tedavı goruyor dedın orasıda artık devlet unuversıtesı oldu oranında raporları gecıyor bırde kardesının hastalıgınada baktım arastırdım hastalıgı bobrek yetmezlıgının suankı tedavı edılebılen hastalık gurubu kardesın suan %40 rahat alabılır bırde ılaclarından oturu rahat alır kardesın bu tedavıyı gordugu ıcın zamanında kullandıgı ılacların kılo almasına fark edılmedıgınde kılo sorunu yasamıs ve bu yuzden fıtık olusmus doktorunuzla gorusup bu olayları anlatırsanız ıyı sonuc alırsınız kardesın %60 ve uzerıde alabılırdesteksız oturamıyorsa bırde rapor alıcagınız zaman mutlaka bel fıtıgı ıcın baston kullansın doktor sordugunda bel fıtıgından oturu desteksız duramıyo deyın baston olayı oldugunda %10 artar derecesı fızık tedavı kas ıskılet kısmı bakar bunu eger amelıyat rıskı olusursa azra bel fıtıgındanda derece alabılır bunu norolojı verır

ne diyeceğimi bilemiyorum fulya çok ama çok teşekkür ediyorum ben pek hastane işlerinden anlamıyorum bana çok yardımın dokundu hakkını helal et. o zaman biz dokuz eylülden aldığımız raporların fotokopilerini alıp bucaya gidelim böbrekten biyopsi olmuştu geçen sene hastalığın tehşisinide öyle yaptılar zaten onun fotokopisinide götürsem faydası olur demi böbrek için ayrı bir belge alması gerekir mi dokuz eylülden, burada böbrek tedavisi görüyo falan diye yada nasıl bir şekilde oluyorsa resmi evraklardan da anlamam hiç, sana da çokyük oldum daha sorular soruyorum.

rıca ederım azra nedemek raporlarına goturun eskıyle yenı karsılastırırlar orada yenı testler yaparlar ıcınız rahat olsun yanınızda kardesıne aıt resım goturun 6 tane falan butun raporlarına yanınıza alın kullandıgı ılaclarına falan raporu alırken ozurlu kımlık kartı dıye alın bu raporu aldıgınızda fotokopısını esota verıceksınız esot kartının nasıl cıkıcagına bılıyorsunuzdur umarım bılgın yoksa onuda yardımcı olurum

eshot kartı için de netten araştırdım hastaneden alınan raporla fotoğraf ve nufus cüzdanı fotokopisi yanlış öğrenmediysem

ıkemetgahda ıstenıyor oturdugunuz yer onemlı encok dedıklerın yanında bırde 10 tl ucret alıyorlar yerlerı konakda saat kulenın karsında ykm nın orada bılırsınız zaten oraları

bugün devlet hastanesine gittim heyet birosunda kayıt ve işlemler yapıldı heyetin karşısına girmeden önce 8 doktordan görüş istediler dahiliye, genel cerrehi, fizik tedavi, göz,pisikiyatri,kbb,göğüs,nöroliji ve pisikiyarti bugün 3-4tanesini gezebildim ama dahiliye doktoru sinirimi bozdu fsgs'yim dedim tahlilleri raporları doğru dürüst incelemedi üre düşük diye sadece tansiyondan %10 verdi heyette bu değişebilir mi acaba kandaki üre normal ama 24saatteki protein ürü 1200lerde çok yüksek.

Heyet esnasında kolay kolay söz hakkı tanınmaz... Baktınız ki rapor oranı istediğiniz gibi değil, il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edersiniz. Sizi başka bir hastaneye sevk ederler...

Üst Alt