Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek, şeker, obezite ve diğer rahatsızlıklarımın toplamından % 40 alabilir miyim?

kına çiçeği

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba,ben meryem,30 yaşındayım,önlisans ,yönetici asistalığı mezunuyum,sizden bilgi almak istyorum,özürlü engelli sınavına girmek için rapor almak istiyorum,böbreğimin birini 5 yıl önce aldırırdım,diğer böbrektede darlık vardı açıldı,diğer böbrek boyutları normal den büyük(atnalı böbrek) ve fokal kaliaktazi var,insülin dürencim var23lerde)şekerim 130 ve 120 arası,metefin kullanıyorum 2000 mgıkhipertansiyon hastasıyım,dilatrend kullanıyorum 25mglık,107 kiloyum 1.55 boyum obezim,boynumda darama var,dizimde yırtık var,bel fıtığım var,gözümün birinde göz tansiyonu var,bu hastalıklarla %40 alabilirmiyim,bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden teşekkür ederim

Son söyleyeceğimi ilk olarak söyleyeyim:) Bence kesinlikle denemelisiniz şansınızı... Çok yüksek bana göre, illaki tamamlanır yani 40'a diye düşünüyorum...
Sizede şimdi cetvelden ilgili bölümlerin alıntılarını yapacağım, siz şu şu oranların toplamı ne yapar derseniz onada yardımcı olalım...

Tek böbrek için alınabilecek oranlar şöyle;

Diğer böbrek tamamen normal:% 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30

Şeker için;

A- Diyet ve oral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Obezite için alınabilecek oranlar;
Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar):% 20
Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50kg/m2 üstü olanlar):% 30
Vücut Kitle Endeksi Hesaplama - HESAPLAMA.NET

Hipertansiyon %10, Boyun ve belden ayrı ayrı 8 ila 15 arasında bir oran alırsınız..

bu rahatsızlıklarımdan %40 alabilirmiyim?

merhaba,ben meryem,30 yaşındayım,önlisans ,yönetici asistalığı mezunuyum,sizden bilgi almak istyorum,özürlü engelli sınavına girmek için rapor almak istiyorum,böbreğimin birini 5 yıl önce aldırırdım,diğer böbrektede darlık vardı açıldı,diğer böbrek boyutları normal den büyük(atnalı böbrek) ve fokal kaliaktazi var,insülin dürencim var23lerde)şekerim 130 ve 120 arası,metefin kullanıyorum 2000 mgıkhipertansiyon hastasıyım,dilatrend kullanıyorum 25mglık,107 kiloyum 1.55 boyum obezim,boynumda darama var,dizimde yırtık var,bel fıtığım var,gözümün birinde göz tansiyonu var,bu hastalıklarla %40 alabilirmiyim,bilgilendirirseniz sevinirim.şimdiden teşekkür ederim

merhaba

bugün heyete girdim
kardioloji%20
endokrin%20
dahiliye%10
üroloji%10
göz %7
%40 alabilirmiyim bu sonuca göre....

%40 alabilirmiyim?

bugün heyete girdim
kardioloji%20
endokrin%20
dahiliye%10
üroloji%10
göz %7
%40 alabilirmiyim bu sonuca göre?

Hangi hastahende girdiniz bazalrt formulu ile hesaplamanız lazım

Bence alıyorsunuz iki %20 oran balthazar puanına göre %36 yapıyor
%10 eklersez %42 çıkıyor yine %10 eklersez %47 ye çıkıyor. %7 eklersez toplam %52 ye çıkıyor ama puanı düşürebilirler ben boyle tahmın ettım...

% 52 sanırım yanlış hesaplamadıysak...

Üst Alt