Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek sorunları ve bacaktaki platin nedeniyle askerlik muafiyeti..?

red

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar merhaba...

TSK sağlık yönetmeliğine rahatsızlıklarım için baktım lakin net bir bilgiye sahip olamadım. Sizlerin tecrübe ve bilgilerinizden yararlanmak amacıyla bu konuyu açmaya gerek duydum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...
Bir yaşımda fazla kalsiyum yüklenmesinden dolayı sol böbreğimde fazla sayıda taş meydana geldi bu soruna istinaden bir yaşımda hem sol böbrek hem de mesaneden ameliyat oldum o gün bugundür bu rahatsızlıkla uğraşıyorum...
defalarca taş kırdırdım hayatımda doktorlarda geçti bundan dört sene önce en son doktora gittim ve aynı böbreğimde bir cm den büyük bir taş oldugunu böbreğimde irilesme ve calısmasında yavaslama oldugunu ogrendim ve bir dahada doktora gitmedim agrılarım oluyor...s urekli kendimi kontrol etmek zorunda kalıyorum...b
ununla beraber 13 yasımda araba carpması sonucu femur yanı uyluk kemıgım parcalı kırıldı amelıyat oldum platın takıldı ve uc sene sonra platın gerı alındı... cok az topallamam mevcut kontrollu yurudugum zaman bellı olmuyor ama agrıları ve kosmamdakı engeller devam edıyor...

bu ıkı rahatsızlıgımdan dolayı elbette normal ınsanlar gıbı yasayamıyorum zorluklarını ceken bılır... yasım geldı askerlıkle ılgılı kımısı askerlıge elverıssız olursun kımıse olmazsın dıyor ama muayene olmadım askerıyede oncelıkle sız degerlı buyuklerıme sormak ıstedım
bu konuda bır yorumunuz varmıdır acaba...

tesekkur ederım

arkadaslar bugun ılaclı bobrek fılmım cekıldı sol bobrekte 3,5 cm boy 2,0 cm enınde tasa rastlandı bırde mesanede 1 cm lık tas goruldu bobrek calısıyor...amelıyatla buyuk tası almak gerek dedıler...askerden bır yıl sevk tehırı alabılırmıyım sızce yada genel sorunlarımdan dolayı muafıyet...lutfen forumdaslar ve forum yonetıcılerım yorumlarınızı esırgemeyın benden...

bu arada ben hemen amelıyat olmayı dusunmuyorum once sevk tehırı yada muafıyet durumumu acıklıga kavusturmam gerek amelıyatı suan ıcın beklıyecek...

Maufiyet olabileceğini sanmıyorum maalesef. Olsa olsa askerliğe gittiğinde hastaneye çıkarsın ve orada ameliyat olup istirahat alırsın.
Benim yorumum bu yönde....

ne zaman muayene olmayı düşünüyosun

Askere alınırsınız maalesef.Muayene olurken çok çok femur kırığından dolayı "spor yapamaz" raporu alırsınız..Bir femur kırığı mağduru olarak bana, kendi fikrimi sorarsanız, bu halimle bırakın spor yapmayı 2 saat ayakta kalıp nöbet bile tutamam..

Üst Alt