Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek taşına ne kadar oran verilir?

carsaf

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Çocukluğumdan bu güne kadar böbrek taşıyla mücadele ediyorum. Sağ böbreğim de 5 cm civarında taş mevcuttu. son 4 yıldır 1 perkütan 4 endeskopik olarak ameliyat oldum. Şuan hala 5 mm 6mm benzeri taşlar hala var. Çoğalmayada devam ediyor. 2 kere sağlık kuruluna girdim. ilk kurula girdiğimde sol böbreğimde de 4 mm taş vardı( yani iki böbrekte taş mevcuttu ) . İki kurulda taşıma oran vermedi. Diyabet ve obezite sorunumda var %36 da kaldım. Bundan sonra ne yapmalıyım bilmiyorum. Günden güne ağrılarım da devam ediyor. Ağrı kesici almaktan bıktım. Daha önce böbrek taşına oran alan oldumu. Aldıysa hangi ilde ki hastaneden aldı ?

carsaf mrb
Sūrekli tekrarlıyan bőbrek taşları için%5 oran verilir.
Bende aldım.

umut2135

Hangi ilden almıştınız ve ne zaman ?. Ben 2 senedir uğraşıyorum vermediler.

carsaf 2016 yılında almıştım il farketmez sonuçta
Yőnetmenlikte var.

Her iki bobrektende ameliyat olduysa ve tedavi olamadiysan takip gerektiriyorsa yüzde 30 alabilirsin tüm oranlar ekteki gibidir sana uygununu kurulda ibraz edip söylersen ekliyorlar bana doktor başta yüzde 20 yazdı ekteki bu tabloyu gösterince 30 yazdı bilgine
109902fea47fb923bc0c2839df8b366c.jpg

SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Diğer böbreğimde şuan sorun yok ama sağ böbreğim yılldır ameliyatla yıprandı.Tutturmuşlar taşa oran vermiyoruz diye. Şuan bu tabloya göre %10 almam lazım.

Son düzenleme:
bence burada odaklanman gereken nokta oran değil, sağlığın olmalı.
Bu taşlar neden oluşuyor araştır önlemini al. kilolu isen dikkat et yediklerine.
Bedeninin kıymetini bil. bana oran vermiyorlar diye hayata küsmüş gibisin.

Sardonyx35

Alağım rapor iş hayatımın için de sağlığımı da olumlu etkileyceği için uğraşıyorum. Buna ihtiyacım olmasa zaten %60 70 engel oranım olsada uğraşmam. Ama bu rapor benim iş hayatımı etkileyecek ve buna gerçekten ihtiyacım oldugu için soruyorum.

Üst Alt