Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek ve hipertansiyondan yüzde kaç oran alırım?

süleyman_01

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben de böbrek hastasıyım.7 ay'dır periton diyalizi kullanıyorum.

geçen ayki sonuçlara göre kreaitn 18,üre 168, protein kaybı 3

ve aynı zamanda hipertansiyon hastasıyım ilaç kullanıyorum

sizce kaç oranında rapor alabilirm

Tansiyon için % 10 oran verilir..

Nefroloji;

Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler (6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, kreatinin normal):% 40
Nefrotik sendrom 6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen (kreatinin normal):% 60

Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği;
a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika:% 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika:% 40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika:% 60

Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği:% 90

saol .peki bi sorum daha olacak.Dializ çeşitleri rapor alınırken fark yaratır mı ? Peki sence başvursam %90 oranında rapor alabilirmiyim

Sakatlık oranı cetvelinde diyaliz çeşitlerine göre farklı farklı oranlar belirtilmemiş. Net olarak diyaliz hastalarına % 90 rapor verilir bilgisi var. Sadece mantık yürüterek normal diyalizde olduğu gibi değerlendirilir, % 90 oran alırsınız diyorum, ama çok da emin değilim..

Periton diyalizi hastası olan var mı, yüzde kaç oran verildi diye soralım arkadaşlara, bir cevap yazan olur inşallah..?

Süleyman ben de periton diyalizi yapıyorum %90 diyaliz + %10 tansiyon = %91 yapar

Teşekkür ederim Hasan bey, sizin vesilenizle ben de öğrenmiş oldum..:)

teşekkürler hasan bey geçmiş olsun

sizede teşekür ederim bacı bey.bi sorum daha olacak cvplarsanız sevinirim.peki raporda ötv ve mtv yararlanabilir ifades yer almal mı?yoksa doktora sadece rapor almak istiyorum mu diyiyim

Süleyman ve Hasan kardeşlerim ben de 12 sene periton yaptım ve 2007'de annemin ( yaşı 65 di ) sayesinde nakil oldum,siz de nakil işlemlerini sakın geciktirmeyin,ailenizde verici yok mu düşünmeden nakil olabilirsiniz.

düşünüyorum tabi ki ahmet bey ama doktor değerlerimin çok yuksek oldugunu söyldi(kreatin 18,üre de 168 vs vs)bunları düşürmeden seni nakile yollamam dedi.Peki bi sorum daha olacak.Ben otv ve mtv den ,emeklliktenvede yokte ozel ogrenci statusu diye bir yasa var(bu konuda bilginiz var mi) Ben bu3'undenyararlanmak istiyorum raporda bunlari belirteyim mi tek tek yoksa bunlarin genel isimleri varmi.bidebir cok bobrek hastasi gibi idrar yapma problemi yasamiyorum ,idrara cikabiliyorum bu % 90 rapor alma engel olur mu degerlendirirken bunu goz onunde bulundururlar mi yasada boyle bir sey yok bunu biliyom ama aklima takildi ondan sordum bilginiz var mi.bilgisi olan varsa yazabilir mi Not.periton diyalizi kullaniyorumve idrar problemim yok

farketmez diyalize girdinmi %90 alırsın ayrıca her yerden indirimli araç alırsın şunu unutma ama raporu aldın git okunaklı fotokopi cektir heyete götür aslı gibidir diye kaşe bastır 3 4 tane yaptır lazım olcak onlar sana ayrıca burdanda söleyim benim arkadaşım var oda periton yapıyodu hıortumu cıkardılar elimizde 15 koli losyon var ankarada mamaktayım ihtiyacı olana vere biliriz yoksa cöpe gitcek

Üst Alt