Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek ve psikolojik rahatsızlıklarımdan dolayı askerden çürük alabilir miyim?

fehmii

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler bende çürük raporu almak istiyorum.
Hastalığım sadece böbrekle alakalı değil, alma ihtimalim varmı acaba. Aşağıda açıklayacağım hastalığımı.
Sol böbreğimin yarısına yakını alındı yüzde 12 çalışıyor sağ böbreğim yüzde 88 çalışıyor doktorların bana yaptığı uyarılar terleme ,sakın üşütme ,sürekli su içmelisin ve böbreğe gelecek darbelerden kendini koru.
Bu ameliyat olduğunda 12 yaşındaydım. 12 yaşından beri psikoterapiye gidiyorum aralıklarla piyasadaki tüm ilaçları kullandım antideprasan olarak hiç biri yardımcı olmadı. Son 2 senedir halisülasyonlar görüyorum uykumdan uyanıp hatırlamadığım şeyler yapıyorum yada gerçekmiş gibi görüyorum. Son yaptığım olay odamdaki bütün kabloları sökmüşüm gece hatırlamıyorum. Takıntılarım var biraz stresten kafamda ve suratımda yaralar çıkıyor.
Bu özelliklerimle çürük alma olasılığım nedir?

Böbrek nedeniyle muafiyet olmaz, ama yaşadığınız psikolojik zorluklar nedeniyle bence muafiyet alma şansınız var. Askeri hastanede yatırıp bir süre gözlem altında tutar ve karar verirler.

Maalesef buradan bakıp bundan fazlasını söylemek mümkün değil.

Dilerim muaf olursunuz ve askerlik stresi yaşayarak sağlığınızı daha da zor duruma düşürmemiş olursunuz.

Not: sivil hastaneden aldığınız raporlar, ilaç kullanım bilgileri, epikriz vb. ne varsa askeri hastaneye giderken yanınızda olsun. Doğrudan bir belirleyiciliği olmasa da, dolaylı olarak doktorların karar vermesinde etkili olurlar

Üst Alt