Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek yetmezliği hastasıyım. 2022 maaşı alabilir miyim?

deha13

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, adliyede memur olarak çalışıyorum.Böbrek yetmezliği hastasıyım şu an aldığım bir engelli raporu yok.Diyorum ki Allah korusun ; hastalığım nüksetti ve mesleği bırakıcak konuma geldim diyelim.Üzerimde ev olduğu için bana engelli maaşı bağlanır mı, bağlanmaz mı? Bağlansada çok düşüş yaşanır mı? Ona göre evi kardeşime vermeyi planlıyorum.Allah herkese şifa versin, yorum atan kişilere teşekkür ederim.

Ne zamandır çalışıyorsunuz? Prim gün sayısı? Memur olma tarihiniz? Ev olması etkilemez ama işe giriş tarihinize göre emeklilik şartları değişmektedir.

Evin rayiç bedeli gelir hesabına dahil edilir zaten:
http://www.engelliler.biz/forum/202...-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html

Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik BöbrekYetmezliği
a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika % 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika % 40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika % 60

Diyalize giriyorsanız % 90 alırsınız.

Hangi oran aralığıyla ne kadar 2022 alabileceğinize şuradan bakabilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/202...-2022-maas-tutarlari-ve-muhtaclik-siniri.html

Ayrıca, diyalize giriyorsanız 10 yıllık sigortalılık ve 1800 gün ile malulen emekli de olabilirsiniz. (Hem 2022 alıp, emekli olamazsınız. Önce 2022 alırsanız, emekli olduğunuzda 2022 maaşını kestirmeniz gereklidir)
Ancak olası böbrek naklinden 1 yıl sonra malulen emeklilikler iptal ediliyor. Böylesi bir durumla karşılaştığınızda sgk'ya dava açmanız gerekecek: Birden fazla hastalık/sakatlıktan malul sayılma. Oranın artması ile malulen emeklilik

Diyalize girmiyorsanız, malulen emekli olamazsınız. Erken emeklilik şartlarınızı da (Yukarıdaki verilen oranlarda b ve c maddelerine uygun olmanız gerekiyor ki en az % 40 oran alabilesiniz),
Doğum tarihiniz,
Sigorta başlangıç tarihiniz
ve hangi statüden emekli olacağınız belirler.
*Son 2520 gün primin 1261'i hangi statüde ise, o statüde emekli olunur.

Üst Alt