Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek yetmezliği ve 5189 gün primim var. Nasıl emekli olabilirim?

kaptan2298

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
günaydın

babam böbrek yetmezligi yüzünden çalışamıyor ssk prim günü de 5189 normalden emkli olamıyor yaşı tutmuyor bizde mecburem malulen emekli yapmak istiyoruz bunun içi ne yapmamız gerekir nereye basvurmamız lazım ve normal emeklikle yada malulen emkli maaşları çok fark edermi bilgi verirseniz çok sevinirm.

Babanız malulen değil de vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olur ise daha güzel olur.
Babanızın şu bilgilerine ,ihtiyaçımız var gün ay ve yıl olarak
doğum tarihi
ilk işe giriş tarihi
hangi kuruma prim ödenmiş ssk,bağ-kur, emekli sandığı
rapor oranı ne?

babamın dogun tarihi 30.12.1968
ilk işe giriş tarihide 01.02.1986
raporuda yüzde 50 nin üstünde diyalize girip çıkıyo çalışamıyor

kaptan2298
Babanız vergi indirim hakkı kazanır ise 15 yıl 3600 gün prim ile hemen emekli olabilir.
Peki ne yapmanız lazım ilk önce babanızı ssk lı bir işe yerleştireceksiniz (bir tanıdık yanı olabilir 10-15 gün kadar) Sonra iş yerinden çalıştığına dair belge alacak ve bulunduğunuz ilin Maliye (mükellef hizmetler birimine ) vergi indirim hakkı için müracaat edeceksiniz. Kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek ve yeniden rapor almanızı talep edecek. (Elinizdeki rapor güncel ve yeni tarihli ise kabul edilebilir.) Raporunuz Ankara'ya gidecek incelenecek ve iş yerine yazılı olarak bildirilecek bu hakkı kazanıp kazanmadığınız.

yani babamı ssk lı işe yerleştiricez orda çalıştıgına dair belge alıp dediniz yere başcurucaz sonra tekrar rapor almaya yönlendiricekler bunun sonucunda babam o hakkı kazanıp noralden emekli olabilir dmi officer

officer
Vergi indirimi alıp emekli olması en az 5 ay sürer. Aylık bağlama oranları da sırasıyla 60-60-30 olur. Diyalize giren böbrek hastalarının engel oranı %90 dır. Malulen emekli olması en fazla 4 ay sürer. Aylık bağlama oranları da sırasıyla 70-60-40 olur. Malulen emekli olması aylığının bir miktar artmasını sağlar. Emekli olup çalışmayı düşünüyorsa elbette vergi indirimi ile emekli olması gerekir.

babam emekli olduktan sonra çalışamaz hocam malulen emekli olsa maaşı daha yüksek olursa malulen emekli yapalım hocam daha iyi olur bizim için onun için ne yapmamız gerekir@officer

kaptan2298,
Evet normal emekli oluyormuş gibi emekli olacak hemen yapmaya başlayın bu işlemi süreçte sıkıntı yaşar iseniz buradan yazın yardım ederiz.. Ziyaretçi77
Arkadaşa sadece öneride bulundum şartlar yerine gelmiş ise hiç bir zaman malulen emeklilik önermem vergi indirim hakkı ile emeklilik her zaman daha iyidir. Bu işlem neden 5 ay sürsün 2 ayda biter benim görüşüm.
Tabi ki arkadaş malulen emekli içinde uğraşa bilir.

hocam o zaman ben babamı sigortalı göstereyim ordan çalıştına dair belge alıp erken emekli olası için mukellefler vergi dairesine basvurayım hemen dogru dmi hocam officer

kaptan2298,
1-Babanızı ssk lı yapın (10-15 gün yeterli)
2-iş yerinden çalıştığına dair belge alın
3-Bu belge ile birlikte maliye mükellef hizmetler birimine vergi indirim hakkı için müracaat edin.(Elinizde yeni ve güncel bir rapor var ise raporunuz kabul edilir sevk edilmezsiniz)
4-Belgelerinizi teslim edin. Maliye evraklarınızı teslim alıp Ankara'ya incelenmek için gönderecek sonuç babanız çalıştığına dair belge aldığı iş yereine gelecek.

hocam ben şimdi amcamla konuştum sigorta için sigorta yaptırabiliyoruz şimdi fakat amcam usulsuzluk olabilir dedi o konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim işlemleri başlatırım hemen officer

Son düzenleme:
kaptan2298,
15 gün ssk lı çalışmak neden sorun olsun babanız 15 gün sabah gitsin akşam çıksın iş yerine otursun gelsin. Usulsüzlük olmasını istemiyor iseniz..

Emeklilik sonrası çalışma ihtimali yoksa malulen emeklilik başvurusu daha kolay gibi.
Maaşlar arasında da dikkate değer bir fark olmaz.

emeklilik

merhabalar babama %90 rapor çıktı 5189 gün ssk primi var çalışmıyor normalden emekli olabilmesi için ne yapmamız gerekir bilgi verirseniz sevinirim.

Eğer özrünüz sigorta girişinden sonra başladıysa
10 yıl sigortalılık doldurduysanız malülen emeklilik için başvurun.

Üst Alt