Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek yetmezliği ve astım ile emeklilik için yeterli tanıyı alabilir miyim?

yunus_50

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben yaklaşık 3 ay önce %40 nefroloji %30 üroloji %20 astım hastalığından toplamda %90 engel oranı ile rapor aldım 66'ya düşürüldü engelli emeklilik için başvurdum son çıkan yasaya tabi oldum Kayseri SGK'dan iş gücü kaybı red geldi .yüksek sağlık kuruluna itirazda bulundum Bir ay sonra cevap geldi en yakın üniversite hastanesinden göğüs hastalıklarından muayene ve solunum testi istedi benim raporumda %40 nefroloji böbrek yetmezliği ve üroloji %30 büyük oranı oluştururken neden yüksek saglik kurulundan en düşük oranla %20 astım hastalığını benden tekrar solunum testi istedi anlamadım

Böbrek yetmezliği durumunuz nedir? Evresi kaç. detay verebilir misiniz.?

@emininceoglu, 2 ci evre ama benim anlamadığım ben engelli emeklilik için başvurdum red geldi bende yüksek sağlık kuruluna itiraz dilekçesi yazdım %40 nefroloji %30 üroloji %20 aslımdan oranların vardı geçen hafta yüksek sağlık kurulundan ara karar geldi ve ara kararda %20 aslımdan olan orana tekrar üniversitesite Hastanesi'nde göğüs hastalıklarından muane ve solunum testi istendi . böbrek yetmezliği benim 2 . evre gelen ara kararda böbrekten hiç bahsetmiyor

@yunus_50,

2025 itibarıyla %40 engelli sigortalılar için emeklilik süresi 18 yıl sigortalılık şartı aranıyor. Ayrıca 4.100 prim günü olması gerekiyor.

Prim ve çalışma durumunuz nedir?

Üst Alt