Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek yetmezliği ve hipertansiyondan yüzde kaç oran alırım?

aysnrshn3

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yaklaşık 2 yıl oldu böbrek hastası olduğumu öğreneli.

En son sonucuma göre kreatinin değeri 1.42. GFH 51

Sonucum her ay değişiyor kimi zaman daha iyi sonuç alıyorum kimi zaman daha kötü.

Böbrek hastalığı dışında hipertansiyonum var ve ilaç kullanıyorum.

Bunun üzerine yüzde kaç oranla rapor alabilirim?

aysnrshn3

egfh oranının değişeceğini sanmazdım ama değişiyor bakırköy de 45 çıkan samatyada önce 53 sonra 58 çıktı 20 gün ara ile heyete girince tahlillere birşey oluyor :)

bende 9 yıldır kontrollüyüm ama protein kaçağım 2500 lerde ve almium +++ evre 3 ten %50
senin alacağın oran %30 ile %50 arası tansiyon bana %10 verdi büyük ihtimal kalbindede büyüme başlamıştır kontrole gittğin doktora sor sana daha iyi cevap verecektir kontrol olduğun hastaneden al sıranı ben sıra yok diye başka hastaneden aldım %50 verildi bakırköyden alsam %60 veya üstü çıkacakmış

Beylikduzu

Teşekkür ederim.

Dün EKO da çektirdim ve kalbimde bir sorun olmadığını söyledi doktor.

3 ay önce kontrole gittiğimde sonuçlarım daha kötüydü. Bunun üzerine diyete başladım ve daha dikkat ediyorum. 3 ay içerisinde kreatinin değeri 1.73 den 1.42 ye düştü. Yani dikkat ettiğimde daha da düzeleceğini umuyorum.

%40 üzeri rapor almak istiyorum. Bu mümkün mü sormak istedim. Kontrole gittiğimde doktoruma danışacağım.

NEFROLOJİ
Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler (6 (altı) ay tedaviye rağmen cevap vermeyen,
kreatinin normal) 40
Nefrotik sendrom 6 (altı) ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, (kreatinin normal) 60
Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği
a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika 40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika 60
Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği 90
Renal Transplant 70

protein kaçağı almium spot idrar sonuçları önemli hastalık nedenin nedir mesela nefrotiksindir kreatinin normalde olsa %60 alırsın ama ne olursa olsun dikkat et tuza diyetine özellikle tansiyonuna benim gibi tedavisi veya düzelme ihtimali yoksa damarlarına dikkat sigara falan içiyorsan bırakmaya bak
Böbrek hastalığı tek başına durmuyor yanında eşantiyon bri dünya sorun getirir en başta tuz ve asitli şekerli içecekleri direk kes çok çok geçmiş olsun

aysnrshn3

sigorta girişin varmı yoksa herhanki bir şekilde girişin olsun raporu sonra al aman istersen istege bağlı öde istersen 1 ay 2 ay çalış bir yerde raporu 6 veya 7 ay ertele

Bunun nedeni nedir? Mühendisim fakat hiç çalışmadım

aysnrshn3

ALLAH gecinden versin yarın birgün diyaliz hastası yada muhtaç olursanız maluliyet için sigorta gişinize bakarlar sigortadan önce engeliniz var mı yok mu sigorta grişinden sonra oluşan engeller maluliyet konusunda kolaylık sağlar bildiğim bu konu hakkında daha iyi bilgisi olan arkadaşlar yazacaktır .

Konu hakkında hiç bir bilgim yok. Öneriniz için teşekkürler araştıracağım.

Merhaba bende böbrek hastasıyım gfh 30 evre 4 çalışamaz raporu almak istiyorum sizce % kaç verirler

Üst Alt