Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek yetmezliği ve nakil rapor oranı için yardımcı olabilir misiniz?

ugurbutun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

İlk defa rapor çıkartacağım siz tecrübeli abilerimden birkaç bilgi almak istiyorum.

2004 yılında bir böbreğim alındı, 2014 yılında diğer böbreğimin çalışma oranı %15 e düştü ve böbrek yetmezliği tanısı konuldu. aynı sene sonunda canlıdan nakil oldum nakil olmadan 5 kez diyalize girdim daha önce diyalize girmemiştim. toparalayacak olursam 2004 te tek böbrek alınması 2014 de 5 kere diyaliz ve nakil, tansiyon, şeker ve kolestrol hapları içiyorum. Bana çıkacak olan rapor ortalama ne olur yardımcı olursanız sevinirim saygılar.

Şeker için alınabilecek oranlar şöyle;

A- Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip IIDiabetes mellitus:% 20
B- Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus:% 30
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40

Nakil % 70
Tansiyon % 10

Kolestrole oran verilmez.

ugurbutun

Üst Alt