Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek yetmezliğinde H sınıfı ehliyet ve araç alımı..?

Horatio

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Ben böbrek yetmezliği hastasıyım aynı zamanda kulaklarımda işitme kaybı var toplamda % 93 özürlü raporum var.

Ehliyet almak için kursa başvurdum. Raporu sağlık ocağından alırız biz öyle yapıyoruz hep dedi ? Ben anlamadım heyet raporu olması gerekmiyor mu ? Ayrıca istediğimizi de yazdırırız dedi ? İyice kafam karıştı. Raporda ne yazacak şimdi. Elim ayağım sağlam özel tertibata ihtiyacım yok.

Bir de diyelim ki ehliyeti aldık aracı alırken ben vergilerden muaf mıyım ? Raporum var ama sakatlığım olmadığı için vergileri ödeyecek miyim ?

bu kurs yolunu illegal yollardan halletmeye çalışıyor ama olmaz. devlet hastanesi haricinde hiçbir yerden alamazsınız raporunuzu.

H sınıfı rapor alsanız da ÖTV ve MTV yönünden hiçbir avantajınız olmayacaktır.
Söz konusu muafiyetler sadece özel tertibata ihtiyaç duyan bedensel engelli kardeşlerimiz için geçerlidir.
Ayrıca yasal olmayan yollardan yürümek yerine hakkınız ne ise onu talep edin bence,sonradan başınız ağrımasın.

Sürücü belgesi için sağlık kurulu raporuna gerek yok. Kursların anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşlarından alınabilir.. Ama sürücü yönetmeliğine aykırı bir rapor olursa, emniyetten ehliyet alma aşamasında sorun yaşanma ihtimali çok yüksek olur...

Ben devlet hastanesine başvurdum ne olur ne olmaz diye. Senin zaten raporun var sağlık müdürlüğüne itirazda bulunacaksın. H sınıfı ehliyet alabilir diye düzelticez dedi. Onun için dilekçe verdim sağlık müdürlüğüne. Sonra kursa gittim böyle böyle yaptım ben dedim. Biz yine de sağlık ocağından alalım raporu dedi :) Oturanboğa'nın dediği gibi sanırım adam illa da sağlık ocağından alırız diyo :) Sağlık ocağından alacağımız raporu koyacaklar dosyaya.

Özel tertibata ihtiyacım olmadığı için vergilerden muaf değilim bunu da anladım. Teşekkürler cevaplarınız için :) ehliyeti bi alalım da. Arabayı da alırız yavaş yavaş :)

bildiğim kadarıyla böbrek hastaları sadece yurt dışından araç alamıyor yerli sıfır km araçları alıyor ötv falanda ödemiyor emin olmadsığımız konuları yazarak insanların yanlış b ilgi edinmesine sebeb olmAyalım
tsk ederim

Araçta özel tertibat olmadığı sürece muafiyetten faydalanamaz.

nasıl yani anlamadım.öncelikle çok geçmiş olsun diyorum.benim eşimde böbrek yetmezliği hastası diyalize giriyor.3600 günden emekli oldu. %90 raporu vergi indirimi hakkı var. kanunları interneti araştırdım.sıfır araç alımlarında özel tertibat şart koşulmaksızın vergi indiriminde faydalanabiliyor.lütfen sizde tekrar araştırımısınız.hangisi doğru insanın kafası karışıyor.

Eşinizin % 90 raporu olduğundan muafiyetli araç alıp siz ve 3. dereceye kadar yakınları kullanabilir.

icon1.gif
Sakatlığı bulunanlar adına araç tescil işlemleri

TESCİL VE SÜRÜCÜ BELGESİ İŞLEMLERİ

5. Özürlüler adına tescil edilecek araçlara ilişkin işlemler

İthaline izin verilen veya ülkemizde imal edilen engellilere ait özel tertibatlı araçlar ile sakatlık derecesi %90 ve üzerinde olan engelliler adına Özel Tüketim Vergisinden muaf olarak tescil edilmiş özel tertibatı olmayan araçlara, üzerinde sakatlara mahsus işaret bulunan plakalardan verilir.

Arkadaş ehliyet almaktan bahsediyor,burada %90 üzeri raporla yakınlarının kullanımına açık araç alımı söz konusu değil.
Kendi kullanım amacıyla alınan araçta ise ötv muafiyeti için özel tertibat şarttır.

Yalnız yukarıda bahsetmiştik sağlık ocağından alınan rapor yeterli oluyor diye. Sağlık ocağına gittim biz sağlamlara veriyoruz özürlülere rapor vermiyoruz dedi :D Şu an elimde rapor yok nisan dönemi sınavını kaçıracağım galiba :D

slm arkadaşlar devlet hastanesinden rapor aldım sınava girdim kazandım fakat bende böbrek hastasıyım budurumda h ehliyetim var fakat araba nasıl alamıyorum onu anlamadım tertibat falan diyosunuz ama h ehliyeti nasıl veriliyor bunu hiç anlamadım bülent abiye de yazdım fakat cevap alamadım lütfen bana kanun yoluyla oolan bir yol gösterir misiniz

H sınıfı ehliyetle dilediğiniz aracı kullanabilirsiniz.
Özel donanım söz konusu değil.
Ve tabii, vergi muafiyetli araç almanız da mümkün değil.

Üst Alt