Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek yetmezliginden diyalize giriyorum. Maluliyet dilekcem red oldu! İtiraz ettim?

Mehmet erbas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
53 yasindayim 1800 gün sigotam var iki senedir böbrek yetmezliginden diyalize giriyorum .Kasim 2015te malulen emeklilige basvurdum basvurum subat 2016 da red oldu .Mart 2016da yüksek saglik kuruluna itiraz ettim bugüne kadar bir cevab alamadim acaba sizce yine red mi olur ?red olursa ne yapmaliyim.

Mehmet erbas

Hangi gerekçeyle reddedilebilir ki! Diyalize girmek maluliyet nedenidir. İtirazınız üzerinden de çok zaman geçmiş. Bence BİMER aracılığıyla sorun durumu...

Gerekce olarak rahatsizligimin yüzde 60 olmadigindan dolayi imis .Martin 14 de itiraz dilekcesi verdim ve beni afyon kocatepe üniversitesi hastanesine muayneye cagirdilar. Doktorun dedigi Böbrek yetmezliginden dolayi diyalize giriyorsunuz bu zaten yüzde 90nin üzerinde bir maluliyet gerekcesi ayrica kalp rahatsizligi ve seker rahatsizliginizda var dedi .Simdi 2 bucuk ay olacak daha bir cevap alamadim acaba daha ne kadar sürer

Mehmet Bey öncelikle geçmiş olsun.
1 - İlk işe başladığınız tarihte (ilk ssk girişi) hastalığınız mevcutmuydu?
2 - Rahatsızlığınız öncesinde girişiniz varsa maluliyete başvurduğunuzda diyalize giriyormuydunuz?

Merhaba
ilk ise basladigim tarihte rahasiz deyildim maluliyete basvurdugumdan 1 yil önce diyalize girmeye basladim

Mehmet erbas

Diyalize giren kişi maluliyet cetveli'ne göre malul sayılır. Buna aykırı bir karar nasıl verilebilir anlamıyorum! Diyaliz gözden kaçtı da diğer hastalıklarınızı mı değerlendirdi bunlar!

İtiraz edin, mutlaka emekliliğiniz onaylanır.

14.03.2016 da Itiraz ettim ve 14.06.2016 da heyete girdim ve otarihten buyana bir cevab alamadim.

Üst Alt