Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek yetmezliğinden rapor alarak malulen emekli olmak istiyorum?

Casodra

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Yıllardır fmf hastasıyım. Hastalığına bağlı olara bobreklerdeki amiloidoz tutulması nedeni iki böbreğimde iflas etti. Şuan %13 inmiş durumda her hafta daha da düşüyor. Dr. Diyaliz yada nakil için karar vermesi istiyor. Bu durumda malulen emeklilik görünüyor bana. Gerekli şartları tasiyorum fakat tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum şimdi mi rapora baş vursam yoksa nakilden sonrami hangisi daha avantajlı olabilir bir kerede sonuçlandırmak istiyorum ve raporda nelere özellikle dikkat etmeliyim. herkese acil şifalar dilerim.

Casodra

Nakil ya da diyalize bağımlılık olmadan malulen emeklilik mümkün değil. Bunlardan biri gerçekleştiğinde malulen emeklilik için başvurun. Kurum sevki ile hastaneye gidip durumunuzu tespit ettirdiğinizde, 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim de tamamsa, malulen emekliliğiniz onaylanacaktır.

Oturanboga; devlet hastanesinde takibinde olduğum dr. Bana nakil yada diyaliz girmeden şuanda %60 rapor veririm diyor hastanedeki rapor heyetinde bulunuyor. Nakil olursan 90 ve üzerinde veririm diyor. Diğer taraftan %13 le diyalizi uzatabildigimiz kadar uzatalım diyor bir gelirim yok bu şekilde rapor alsam yinemi emekli olamam.

Diyalize girerseniz %90 rapor alırsınız nakil olursanız %70 rapor alırsınız .

Sonunda bahsettigim şartlara istinaden diyalize girmeden rapora başvuru yaptim. Nefroloji 60 romatoloji 20 kardiyoloji 20 verdi rapor sonucunu 2 ay sonra vergi dairesinden öğrenebilirsiniz dediler buna göre bana verilecek rapor orani kaç olabilir baltazar otomatik hesapta nefroloji ve romatoloji gorunmuyor diğerleri diye gidersem % 84 bir oran veriyor bu sonuç doğrumudur selamlar.

Casodra

60+20+20 = %74 yapar.

Ama malulen emeklilik söz konusu olduğunda oranın bir önemi yoktur. Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerekir. Onun şartları da:

1. Böbrek fonksiyon bozukluğu:
A. Kronik hemodiyaliz veya periton diyalizi
veya
B. Böbrek transplantasyonu
veya
C. En az 3 ay boyunca serum kreatinin düzeyinin sürekli 4 mg/dl (en az 3 kez 3 farklı zamanda) veya üzerinde olması veya kreatinin klirensinin 30 ml/dk veya altında bir değere düşmesi ile beraber aşağıdakilerden en az ikisi;
1. Patolojik kırıklar
2. Kalıcı motor ve duyusal nöropati (EMG ile tespit edilen)
3. Kalıcı aşırı sıvı yüklenmesi sendromu beraberinde:
a. Diastolik kan basıncının 110 mmHg veya üzerinde olduğu diastolik hipertansiyon olması ( ambulatuar kan basıncı monitörizasyonu ile tespit edilen)
veya
b. Tedaviye rağmen devam eden inatçı vasküler konjesyon bulguları (telegrafi, ekokardiografi ve klinik bulgular ile desteklenen)
4. Takip eden 6 aylık süreçte en az 30 günlük ara ile değerlendirme sonrası hesaplanan ve vücut kitle indeksinin 18.0’in altında olması ile tanımlanan kilo kaybının olduğu inatçı anoreksi.

20.06.2017 itibari ile raporum onaylandı % 92 olarak.
Şimdi sıra geldi emekli muracaatina

30.06.2017 tarihinde %92 raporumla emekli muracaatina istinaden 11.07.2017 tarihinde emekli aylığım bağlanmış bulunmaktadır.

Üst Alt