Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbreki kol, fıtık, Behçet vb. hastalıklarımdan %40 rapor alabilir miyim?

yevessa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Böbrek,astím, belve boyunfıtığı ,behçet vb. hastalıklarımdan %40 rapor alabilirmiyim?

Sağ böbrek hidronefroz( kanal genişlemesi),
sol kol iki noktada sinir sıkışması,
boyun fıtığı ( iki adet),
bel fıtığı,
kronik sinüzit-faranjit-astim üçlüsü (astım ilaç raporum var ayriyeten 8 doktordan onaylı heyet raporumda var bu üç hastalık için )
Behçet ve Behçete bağlı olarak hiper tansiyon

daha önce bu rahatsızlıklardan rapor alan oldumu yardımcı olursanız memnun olurum ...

Son düzenleme:
Astım için alınabilecek oranlar;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

A- Az etkilenme varsa:% 20
B- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
C- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80

Behçet hastalığı
1-Tedavi altında hafif ve orta derecede mukokutanöz Behçet hastalığı 10
2-Tedaviye dirençli şiddetli mukokutanöz Behçet hastalığı 20

Hipertansiyon % 10
yevessa en belirgin oranlar bu şekilde. Fıtıklarda hasara göre % 8-13 arasında oranlar verilebiliyor.
Diğer rahatsızlıklarınızda da yine kısıtlamalara göre davranırlar, büyük ihtimalle % 40'ı geçer gibi görünüyor.

12 yıldır behcet hastasıyım yaklasik 14 yildirda astim var ve nefes kisitlamasi cok fazla behcet te baya ileri seviyede şansımi denemek istiyorum . Bilgiler icin tsk ederim..

Üst Alt