Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrekte iltihap, gözde astigmat, panik atak ve vertigo ile rapor alabilir miyim?

gmzkrgz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler arkadaşlar sizlere bir şey sormak istiyorum
benim birkaç hastalığım var fakat hiç rapor alıyım diye düşünmemiştim bir arkadaşım diyene kadar
2009 da beri kronik her iki böbreği sürekli taş üretiyor iltihaplanma var birde hastanede fala yattım yılda bir kaç kez tekrarlanıyor
vertigo hastalığım var, gözlerimde astikmat var
birde panik atak hastalığım sizce bunlara rapor verirler mi arkadaşlar hastaneye başvursam ?

Engelli özür oranlari adi altinda bir kitap var doktorlarin masasinda duruyor tabi doktorlar bunu ne derece okuyor tartisilir her hastaligin ayri bir puani var lakin doktorlar bu rahatsizliklarina ne puan verir tamamem onlarin insiyatifine kalmis hastaliklarinin ne derece oldugu ve tedavi görüyormusun ona bakiyorlar birde raporlu ilaclarin olmali

raporlu değil ilaçlarım fakat hepsinin vermiş olduğu ilaçlar var tekrar kontrole gittiğimde tekrar aynılarını veriyorlar. nasıl yapılacağını da bilmiyorum açıkçası öğrenmek istedim

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen % 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen % 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen % 50
gmzkrgz panik ataktan yukarıdaki şekilde oran verilir. Vertigo ve astigmat için oran verilmez. Böbrekle ilgili şöyle bir kısım var ama bunun çift taraflı olması halinde ne kadar olur bilemiyorum. Siz şansınızı deneyin % 40'ı geçme konusunda. Çünkü hasarlara ve değerlere göre puanlar yükselebilir.

NOT: Soliter Böbrek (diğer böbreğin renal fonksiyonları da (kreatinin klirensi değerlerine göre) değerlendirilecek ve eklenecektir).
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı) 15

Üst Alt