Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrekte kronik pyelonefritik değiş ve sol renal kist askerlikte muafiyet sağlar mı?

vrp

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Sol böbreğimde taş olması sebebiyle 6 yaşında açık ameliyat, 8 yaşında da kırdırma işlemi gerçekleştirildi ve üzerinden 20 yıl geçti hiç kontrole gitmedim.
2 ay önce yaptırdığım kontrollerde sol böbrekte kronik pyelonefritik değişiklikler, sol renal kist ve sol böbrek alt polünde staghorn taş teşhisi konuldu. Yönetmelikte alttaki maddeyi gördüm ve muafiyet sağlayıp sağlamayacağını merak ediyorum. Yüksek lisans'a başlayacağım ve askerliğim bir süre daha tecilli olacak ancak eğer muafiyet sağlayabilirse askerlik şubesine gidip kontrole girmek istediğimi mi belirtmem gerekiyor?

Teşekkür ederim.

D) 1. Yapılan tedavilere rağmen düzelmeyen, sistemik arteriyel hipertansiyon ve ödem,
hiposerinemi, böbrek fonksiyon testlerinde bozukluk gösteren, kronik glomerulonefritis, kronik
pyelonefritis
, nefrotik sendrom, üremi sendromu gibi her türlü nefropatiler.

vrp

Evet, rahatsızlığını belirtip hastaneye sevk alıyorsunuz ve muayene sonunda muafiyete dair karar veriliyor

Sol %24 Sağ%76 Tek böbrek fonksiyon bozukluğunda askerlik durumu?

Merhabalar,
Çocukluktan beri sol böbreğimde taş ürüyor ve şu anda da böbreğin etrafına yayılmış taşlar bulunmakta. Bu taşların bazılarına erişilmesinin mümkün olmadığı söylendi.

Fonksiyon testi yaptığımda da %24'e %76 gibi bir oran çıktı. (Sağ böbreğimde problem yokmuş.)
Böyle bir durumda olup, muafiyet alabilen oldu mu?

Teşekkür ederim.

Üst Alt