Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bölük komutanı rapora rağmen askerlikden muaf olmama engel olabilir mi?

KİEASY

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhabalar diğer yazıları okudum muafla ilgili konuyu yeni açmak istedim. Ben aralıkda askere gittim acemi birliğini bittirdim usta birliğine geçtim burda da sıkıntılar yaşadım bunalıma girdim beni komutanlar rdm gönderdi rdm ile görüştükden sonra bana askerlik yapmak istiyormusun diye sordu bende yapmak istemiyorum dedim oda tamam dedi bana sevk yazdı gittim gata ankaraya bana pskiyatri 15 gün hava değişimi verdi muaf almak istediğimi sıkıntılar yaşadığımı söyledim oda bana prosüdür gereği 1 kere daha hava değişimi alıp 3.de muaf alıcaksın dedi geri döndüğümde birliğime rdm yanına tekrar çıktım hava değişimi verdiler dedim oda hayırlı olsun 1 ay sonra muafsın kıta anket formunda askerliğe elverişli değildir yazıyor. ordan bölüğe gittim bölük komutanı binbaşı bana bağırıp çağırım demediğini bırakmadı sen gel ben sana göstericem askerlik yapmak istemiyorum ne demek inşallah firar edersin bak gör felan bana tehditde bulundu şuan hiç gidesim yok ama salı günü teslim olmam gerekiyor ben muaf alırmıyım uyum bozukluğundan verirlermi bölük komutanı benimle uğraşırmı şuan hem bir yandan gitmek istemiyorum bir yandan korkuyorum korkum komutanlar değil sinirimi tutamayıp saldırırsam diye ben gerçekten iyi değilim artık cevaplarını bekliyorum

KİEASY
Elverişsiz olmanın sebebi psikiyatrik sıkıntıların değilmi bölük komutanın askerlik yapmak istemiyorsunu nereden çıkardı senmi öyle söyledin o kısımı anlamadım
Yapmak istemediğim için değil rahatsız olduğum için doktor öyle söyledi deseydiniz komutanlar sorunlu kişilerle uğraşmak istemez biran önce başımdan gitsin ister.

sanırım rdm doktoru söyledi bunu binbaşıda bana bağırdı çağırdı şimdi ben salı günü teslim olucam evraklarımda askerliğe elverişli değildir yazıyor muaf alırmıyım kara duman

KİEASY Komutan çok sıkıntı yaparsa keyfi olarak muaf olmak istemediğini rahatsız olduğunu anlatmaya çalış keyfi olarak kaçmaya çalıştığını düşünmüş olabilir sabırlı olmaya çalış önemli bir aşama kaydetmişim sinirlenip yakma hepsini hava değişimi sonrası muaf alırsın eğer rdm doktoruna komutanın böyle dediğini sıkıntı olduğunu anlatmaya çalış iyi niyetli bir doktorsa komutanla konuşur.
Allah yardımcın olsun senin için hayırlısı neyse o olsun.

kara duman şimdi şöyle rdm dokturu bana sana muaf aldırıcam dedi kıta anket foruma askerliğe elverişli değildir yazdı uyum bozukluğu yazdı geldiğin zaman seni tekrar sevk edicem dedi 2. hava değişimi alıcaksın dedi 3.de muaf olucaksın 1 aylık sürecin başladı hayırlı olsun 1 ay sonra muafsın dedi gatada sevke gittim orda doktorda bana prosüdür gereği 1 kere daha hava değişimi vericem 3.de muaf olucaksın dedi salı günü teslim olucam birliğime gittiğim gibi hemen rdm yanına çıkıp sevk alıyım mı hava değişimini alıyımı hemen işlevselik formuna bölük komutanı askerliğe elverişi yazabilir mi acaba benimle uğraşır diye korkuyorum binbaşı sana gel göstericem felan dedi hiç gidesimde yok birde tehdit ediyor beni

KİEASY Bence direk rdm çık sevk al 3. Hava değişiminde Muaf veriliyor mümkün olduğu kadar bölük komutanıyla görüşmemeye çalış dediğim gibi rdm doktoruna bölük komutanın tavrını uygun bir dille anlat kıta formunda bölük komutanının yazdıklarını dikkate alırlar ama rdm doktoru muaf vereceğim demiş o çok önemli.

KİEASY

İnşaallah hayırlısı
Sonucu buraya yaz benzer şeyler yaşayanlar için bilgilendirici olur.

KİEASY
resmi dr raporu varken bişi edemez.gittiğinde tek yapacağı şey rapor içi,n tekrar dr çıokmanı geciktirebilir.senin elınde resmı raporun belgelerin varken heç bişi edemez.

.mka yarın akşam yola çıkıyorum askeri birliğe teslim olucam salı günü orda olurum öğlen gibi hemen rdmnin yanına çıkmaya çalışıcam sevk için gidesimde yok zaten mecbur gidiyorum bakalım

askerlikden muaf almak istiyorum

Merhaba Herkese aralıkda acemi birliğine gittim ocakda usta birliğindeydim orada sıkıntılar yaşadım beni rdm doktoruna gönderdiler orda konuştukdan sonra kıta anket formu ve işlevselik formu ile beni gataya sevk etti belgeme askerliğe elverişli değildir yazdı birde ilaç yazdılar secita diye f.42.2 uyum bozukluğundan 15 gün hava değişimi verdiler.07.02-2023 birliğime teslim oldum 14.02.2023 de beni sevke çıkardılar işlevselik formu ve kıta anket formu ile tekrar gönderdiler bu sefer evrağa askerliğe elverişlidir yazmışlar doktorda nasıl ilk evrakda askerliğe elverişli değildir yazıp 2. evrağa elverişlidir yazmışlar dedi bilmiyorum uğraşıyorlar benimle dedim bu sefer bana 2.hava değişimini verdi doktor 21 gün verdi bugün geldim memleketime ben muaf alırmıyım ve muaf almam benim iş hayatımı olumsuz etkilermi sıkıntı yaşarmıyım ondan çok korkuyorum işe girebilirmiyim ben araba tamircisiyim yetkili servisler beni alırmı muaf belgesiyle işe ve muaf alabilirmiyim ben

Dostum geçmiş olsun sanırım 2. Hava değişimini almışsın bi sonraki sevke gidişinde %99. 9muaf ederler. Bölük komutanıyla kavga etmemeue çalış psikolojik olarak hasta olduğunu söyle zaten 2 hava değişimi aldıysan 3m ye muaf verirler. Komutan biraz inat yapmış sana alttan almaya çalış. Muaf olduktan sonrada iş bulabilirsin askerlik kağıdında sadece askerlikten muaf tutulmuştur yazicak. Askerliğimi yaptım de geç millete özelini anlatmak zorunda değilsin. Araba tamircisiyim demişsin zaten kimse senin hasta olup olmadığını kurcalamaz güzel ve zorlu, kazançlı bir iş bence. İçin rahat olsun iş güç konusunda kimse kurcalamaz soran olursada dediğim gibi yaptım de geç ya da hastaydim muaf verdiler de. Birliğine dönüncede kimseyle kavga etme hastaneye sevkini iste doktora çok zorlandığını söyle 3. Gidişin olcak mecburen muaf verirler

F0be valla bakalım bende muaf olmak istiyorum sıkıntılar yaşadım 2. hava değişimindeyim şuan. korktuğum şey psikiyatriden muaf aldığımda sicilime işlenicek mi korkusu var iş hayatımı etkiler mi gibisinden işe girdiğim zaman araştırdıklarında psikiyatriden muaf olduğum çıkar mı dosyada ve kariyer nete çoğu iş ilanında askerlik yapıldı olarak arıyorlar muaf olup girememek var birde
OturanBoğa

Son düzenleme:
KİEASY kardeşim yapabiliyosan yap askerliği senin açından iyi olur bende muaf olmuştum bütün işyerleri askerlik yapan adam alıyor ve ben itiraz edip muafiyet raporunu bozdurdum ve geri gittim askere biraz dişimi sıktım ve yaptım geldim şimdi istediğim işe girip çalışabiliyorum içim rahat, hem askerlik yapmaya istekli olduğunu görürse komutanlar seni daha çok severler sana uygun iş verirler orda bana da öyle yapmışlardı çünkü

OğuzHan112 Abi merhaba ilk hava değişimimi aldım ocakda birliğime tekrar teslim oldum ilk hava değişimimde askerliğe elverişli değildir yazdılar 2. kere rdm gittim tekrar sevk verdiler askerliğe elverişlidir yazmış komutan doktorda bana soruyor nasıl ilkde elverişli değildir yazıp ikincide elverişlidir yazdılar dedi bende bilmiyorum dedim bölük komutanı uğraşıyor benimle dedim sıkıntılarım var inanmıyor bana siz beni dinlediniz yazılanları okudunuz 2.kez geliyorum size dedim evet ben inanıyorum sana dedi 2. hava değişimini verdi 21 gün mart 8 de teslim olucam 3 kez geldiğinde resimli evraklarım tam olsun heyete sokucam seni muaf edicem dedi ve sadece bir tane elverişli değildir yazısı lazım dedi rdm doktoruna söyle o yazsın kabul olur dedi rica et dedi şimdi abi ben muaf almak istiyorum muaf verirlerimi abi birde rdm aldığımız muaf sivil hayatımı yaşantımı etkiler mi adli sicil kaydımda çıkar mı bu bir yerde gözükürmü rdm muaf aldığım cevaplarsan sevinirim abi

Adli sicil kaydıyla muaf raporunun hiç bir ilgisi yok,
Doktpr olumlu konuşmuş muaf edecektir,sadece prosedür gereği kıta işlevsellik formun da askerlik yapamaz yazması gerekir,buna gerek kalmadan hekim kanati ile muaf edebilir.

Sivil hayatını kısmen biraz etkiler,ama çiddi bir durum olmaz.
Yapamıyorsa önce sağlık diyoruz,sivil hayatı boşver

OğuzHan112 abi rahatsız ediyorum ama benim askerlik belgemde tam olarak nasıl bir yazı yazıcak muaf olunca birde abi ne gibi sıkıntılar yaşarım kısmen etkiler dedin abi o yüzden soruyorum cevaplarsan sevinirim abi

Çok fazla takıyorsun.
Askerlik yapmayana toplumun bakışını ifade etmeye çalıştım.

Elverişsiz raporu alırsan şöyle yazar .
"Askerliğe elverişli değildir"

Bunların hiç birinin önemi yok,önce sağlık.takma kafaya.
KİEASY

OğuzHan112 abi merhaba yine ben abi dün ben askeri birliğime teslim oldum. beni bugün edirne uzunköprüye gönderdiler yarın sabah yola çıkıyorum orası zor vermezler diyorlar sence napıyım abi orası nasıl bir yer bilmiyorum

Doktorun istediği evrakları götürüyormusun?
Aynı yere neden göndermediler?
KİEASY

OğuzHan112 götürüyorum abi evrakları ama beni edirneye sürdüler ankaradan orada devam edersin işlemlerine muaf al yada orda devam et dedi

Üst Alt