Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Borçlanma yaparak Türkiye'den emekli olabilir miyim?

gurbetci72

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
dostlar merhaba.su an yurtdisinda yasayan bir TC vatandasi olarak uzun zamandir yurt ici ve yurt disinda da arastirmama ragmen bir turlu sade ve kesin bir cevap bulamadigim sorunuma care bulmak maksadiyla bu sitedeyim.aydinlatici bilgi verebilecek dostlardan yardim rica ediyorum.

1972 izmir dogumluyum,bu gune kadar turkiyede sadece ve sadece 1989 da SSk'ya kayitli 60 gunluk calisma kaydim var,1992'de askerlik gorevi ve 1995'te yurtdisina cikis ve ayni yil icinde buyuk bir kaza ve ardindan bulundugum ulkede malulen sakat emekli.bugune kadar da burada calismisligim yok.

sorunum ise,turkiyeye kesin donus yapmak istiyorum ama bulundugum ulke sakatlilik emeklilerine yurtdisi cikislarinda kanun geregi 2 aydan fazla odeme yapmiyor,turkiyeden de bir sosyal guvencem olmadigindan biraz zordayim,borclanma yapabilirmiyim?
borclanmayi toptan odeyebilirmiyim?
odeyebiliyorsam tahmini ne kadar odeme yapmam gerekir?
durumum cok mu umutsuz?
bu isin oluru var mi?
ya da hic bosa ugrasmayip arkasini birakayim mi?

simdiden cok tesekkurler.

bulent bey tesekkurler.
turkiyeden malulen emeklilik gibi bir niyetim yok
ogrenmek istedigim ssk ya 1989 yili girisim var ve ben bunu oldurmek istemiyorum,tekrar aktif hale getirilebilir mi bunu merak ediyorum.

Doğru mu anladım bilmiyorum ama: Bir kez sigorta kaydınız yapılmısa, siz vefaat edene kadar o kayıt geçerlidir. Şu anda Türkiye'de prim ödemeye başlarsanız, o sigorta numaranız üzerinden yatırırsınız...

Üst Alt