Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Borçlu abim evi terk etti. Bize icra gelir mi? [Hukuk]

yustaaad

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sa beyler abim bizde yaşıordu 6-7 aydır yok gitti yani bankaya borcu varmış ev numarasını felan vermiş bizi arıyorlar bizide icralık oldu normalde burdaydı kaydı aldırdık yinede bize gelirmi icra lüfen cevap verin acill

Hayir borc sizinde olsa evinize icraya gelemezler. Aradiklarinda borcun sahibini aeayin banane deyin kapatin.

Kardeş peki benim oglumun hattı onun uzerine kayıtlı onla ilgili bi sıkıntı cıkarmı

VE BİZE İCRA KAGIDI GELDİ POSTA GETİRMİŞ ALMADIK AMA İCİNİ ACMADIK DAHA DOGRUSU BİLMİYORUZ İCRA KAGIDIMI ALMADIK MUHTARLIGA GİTTİK ODA ALIN DEDİ DE BİZ ALMADIK YINEDE

Yok kardes bisey olmaz eve icra gelme olayi kalkti. Icraya veren yer tehdit amacli boyle seyleri soyleyebiliyor ama yapamiyor merak etmeyin.

yustaaad

eve icraya gelemiyorlar değil..isteseler gelirler..ama artık bunu tercih etmiyorlar.nedenide şu; icraya geldiklerinde evinizdeki herşeyi öyle eskisi gibi toparlayıp götüremiyorlar.sadece belirli eşyaları haciz edebiliyorlar..ama haciz işlemi uygulayabilecekleri eşyadan o evde 2 adet olması gerekiyor..bu yüzden artık eve hacize gelmiyorlar..bunun yerine maaşa haciz koyduruyorlar..

hakan26

2 tane olmasına gerek yok gelip haczedebilirler kim uyduruyo böyle şeyleri icra avukatları napıyo öyleyse ?

Ahmedkilicc

yeni kanunla birlikte icra edilebilecekler sınırlandırılmıştır.bir eşya icra edilebilen cinstense,icra edilebilmesi için 2 adet olması gerekiyor.
not: değerli takı,altın,sanat eseri,tablo v.s hariç..kısacası gelip tv nizi,bulaşık makinanızı,çamaşır makinanızı,koltuklarınızı v.s alamazlar.alabilmeleri için hepsinden 2 adet olması gerekiyor..bunları uydurmuyoruz...kendiniz araştırın

hakan26

daha dün geçti konusu abim icra avukatı ordan biliyorum gidiyor icraya öyle bişey varsa da yürürlükte değil öyleyse biliyorum çünkü pazartesi beraber gidelim dedi yok dedim hatta ben dayanamıyorum öyle şeylere

Ahmedkilicc

hayır yürürlülükte..

yeni icra kanununa bakabilirsiniz.

icra edilebilecekler sınırlıdır..beyaz eşyalar v.s , koltuk takımları,yemek odaları icra edilemez..icra edilebilmesi için 2 şer adet olması gerekiyor..abi niz icraya gidiyorsa gittiği evde 2. bi t.v v.s varsa onu icra eder..
not: değerli tablo,sanat eseri ve kıymetli takılar icra edilebilir.2 şer adet olmasına gerek yok.

Son düzenleme:
eşyaya (beyaz eşya, tv, vb. eşyalara icra gelebilmesi için iki tane olması şartı gelmiş ve yürülükte) lakin altın gibi değerli eşyaların edatı fark etmeden icralık olur.
Gelelim konuya: borcu abin yapmışsa ve evin sahibi abin değilse gelemez.
ev abinin adınaysa yapacak birşey yok zaten haciz eşyaya gelmez bu durumda direk mülkiyete gelir.

Ahmedkilicc Arkadaşlar ne güzel açıklamış. Ben anlayacağımı anladım. Ama senin açıklamanı pazartesi bekliyorum.

muratoto

abiniz daha önce sizinle aynı evde yaşıyordu,ama şuan sizinle aynı evde değil.
evdeki eşyaların icra olunamaması için faturalarının abiniz üzerine olmaması gerekli..yani evdeki adeti tek olan eşyalar zaten haciz edilemez..ama mesela evde iki tane tv varsa bunlarda abinizin malı değilse,,yani bu iki tv nin faturası mesela babanızın üzerineyse oda icra olunamaz...abiniz ikametgahını evden alsın...eve icra tebliği geldiğinde imza karşılığı o tebliği teslim almayın..avukat v.s ara sa,kardeşim bu kişi bu evde yaşamıyor,nerede bizde bilmiyoruz,ikametgahı da burada değil..hadi yallah başka kapıya diyin :) bir b..yapamazlar..nereden mi biliyorum..tam 2 tane canlı örneğe şahit oldum..

İcra gelemez diye bir şey yok icra gelir.Ama evden birşey alamaz şöyleki alamaz evdeki eşyadan iki tane olmama kaydi ile alamaz eğer bir eşyadan iki tane varsa alır. Örneğin iki tv veya buzdolabı varsa birini alır.Dayımın oğlu içra avukatı ondan dolayı biliyorum. Abiniz tahakuk name imzalamadıysa korkmanıza gerek yok..

yustaaad meraba kardeşim. nedir bu abi lerden çektiğimiz. hiç endişen olmasın kaydınıda almış. hiç bir şey olmaz 5 sene sonra zaten zaman aşımı olur yaşadık bunlar bankanın abinle işi olur sizle olmaz saygılar.

konuyu açan arkadaş.ev eşyalarının haczedilmesini kısıtlayan kanun yaklaşık 1 yıldır yürürlükte,heleki abinin borcundan dolayı sana asla dokunamazlar,için rahat olsun,olaki sen borçlusun o durumda bile tek olan hiç bir eşyana dokunamazlar,hatta senin izinin olmadan avukat evine dahi giremez.çünkü senin iziinin olmadan evine giren avukat suç işlemiş sayılır,olaki hacizde eve sadece icra memurunun girme musadesi vardır,onun dışında kanunen kimse senin evine giremez,için rahat olsun,senin arayan avukata cevap bile verme.

[FONT=Roboto][FONT=inherit]Eve haciz yasası 2016!
[/FONT][/FONT]

[FONT=Roboto]
[/FONT]

[FONT=Roboto]Müdürlük öncelikle borçluya bir tebligat göndererek borcunu ödemesi için süre veriyor. Bu süre içinde ödenmeyen borç için haciz işlemi başlatılıyor.[/FONT]
[FONT=Roboto]
[/FONT]

[FONT=Roboto]Haciz işlemi, borçlu kimsenin evinde bulunan menkul mallar üzerinde uygulanabilirken, varsa gayrimenkulleri üzerine de uygulanabiliyor. [/FONT]
[FONT=Roboto]
[/FONT]

[FONT=Roboto]Ancak, 2012 yılında alınan Yargıtay Kararına göre, haczedilecek menkul ve gayrimenkullere sınırlama getirildi. Borçlunun haline münasip evi ve lüzumlu eşyaları haczedilemiyor.[/FONT]
[FONT=Roboto]
[/FONT]

[FONT=Roboto]Buna göre, borçlu kişinin evindeki koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, halı vb. gibi "lüzumlu" ev eşyalarının haczedilmeleri mümkün olmuyor.[/FONT]

Üst Alt